İsrail’den Filistinli Tutuklulara Coronavirüs Tuzağı

İsrail’deki hapishanelerde haksız yere tutuklu bulunan Filistinli mahkumların kaldığı bölümlerde coronavirüsün hızla yayıldığı ortaya çıktı. Yahudi tutukluların bulunduğu yerlerde herhangi bir vaka tespit edilmedi.

20.03.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-16:06) İsrail’den Filistinli Tutuklulara Coronavirüs Tuzağı

İsrail’deki hapishanelerde haksız yere tutuklu bulunan Filistinli mahkumların kaldığı bölümlerde coronavirüsün hızla yayıldığı ortaya çıktı. Yahudi tutukluların bulunduğu yerlerde herhangi bir vaka tespit edilmedi.

haber365 (KUDÜS) – Kudüs muhabirimizin çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilere göre İsrail zindanlarında esir tutulan Filistinli tutuklu ve mahkumlara yönelik ciddi bir katliam saldırısı yapıldığı bulgularına ulaşıldı. 

Filistinlilerin tutuklu bulunduğu hapishanelerde coronavirüsün hızla yayıldığı belirtiliyor Yahudi tutukluların bulunduğu bölümlerde herhangi bir vakaya rastlanmazken Filistinli siyasi tutukluların bu hastalığa maruz kalması, bir biyolojik katliam kuşkusunu doğuruyor.

haber365 muhabirinin Filistinli esirler işleri iletişim bürosundan aldığı bilgiler de bu iddiayı doğrulmuyor. Büronun verdiği bilgilere göre İsrail makamlarının sadece 4 Filistinli esirin coronavirüse yakalandığını kendilerine bildirdiklerini belirtti. Oysa ailelerden aldığımız duyumlar bu rakam onlarla ifade ediliyor. Ve ne hikmetse siyasi esirler arasında bu virüs yayılıyor.

İsrail yetkililerinin sadece Mecdu hapishanesinde 4 Filistinlinin tutuklu bulunduğu konusunda ısrarcı davranıyor. Daha önce Filistin ve Filistinlilerle İlgili İsrailli makamların sürekli gerçekdışı açıklamalarda bulunduğu biliniyor.

İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARDA DA VİRÜS HIZLA YAYILIYOR

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre işgal altındaki Filistin topraklarında da coronavirüs hızla yayılıyor. Bakanlığın verdiği resmi rakamlara göre bugün itibariyle 450 Filistinli enfekte oldu.

İsrail hapishanelerinde halen 62’si kadın, 300’ü de çok yaşlı olmak üzere 6. 000 civarında Filistinli tutuklu bulunuyor. Filistinli kurum ve sivil toplum kuruluşları uluslararası makamlardan duruma müdahil olması çağrısında bulunuyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal