Filistin'de Coronavirüs Vaka Sayısı 26'ya Ulaştı

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde 6, Tulkerm kentinde 1 Filistinli'de daha Kovid-19 ortaya çıktığını açıkladı.

09.03.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-16:21) Filistin'de Coronavirüs Vaka Sayısı 26'ya Ulaştı

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde 6, Tulkerm kentinde 1 Filistinli'de daha Kovid-19 ortaya çıktı.

Sözcü İbrahim Mulhim, bu durumun sonucu olarak Filistin'de yeni tip coronavirüse yakalanan kişli sayısının 26'ya çıktığını dile getirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından 5 Mart Perşembe günü aktarılan açıklamada, bir otelin personellerinde Kovid-19 şüphesi sebebiyle Batı Şeria'nın tamamında olağanüstü hal ilan edildiği duyurulmuştu. Virüsün Yunanistan'dan gelen bir gruptan bulaştığı tespit edilirken, Grupta bulunan bazı kişilerde ülkelerine döndükten sonra Kovid-19 virüsünün kendini gösterdiği duyuruldu.

Bakanlık, bir de, Beytüllahim ile Eriha kentlerinde tüm eğitim kurumları ile cami ve kiliselerin 14 gün süreyle askıya alındığını duyurmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas da daha sonra yayınladığı bir kararnameyle coronavirüsle mücadele çerçevesinde ilan edilen 14 günlük olağanüstü halin 1 aya çıkarılması kararını açıklamıştı.

İsrail de coronavirüsün ortaya çıkmasının ardından Beytüllahim kentine çıkan tüm kapıları kapatmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal