Dolmabahçe Sarayı'nda Coronavirüs Önlemi! Saray Dezenfekte Edildi

Coronavirüs salgını dünyanın farklı noktalarında görülmeye devam ederken, Türkiye'de henüz salgına rastlanmadı. Salgına karşı en iyi önlem alan ülkelerin başında gelen Türkiye'de tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Dolmabahçe Sarayı'nın bahçe ve iç kısımları ekipler tarafından ilaçlandı.

09.03.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-12:37) Dolmabahçe Sarayı'nda Coronavirüs Önlemi! Saray Dezenfekte Edildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın farklı noktalarında görülmeye devam ediyor. Ülkemizde salgına karşı bilinçli ve etkili önlemler alınırken, binlerce turistin ziyaret ettiği saray ve müzelerde tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. İstanbul'da saray ve müzelerde daha önce altı ayda bir yapılan dezenfeksiyon çalışmaları ayda bir olacak şekilde düzenlendi. Alınan önlemler kapsamında, Dolmabahçe Sarayı'na gelen ekipler bahçe ve sarayın iç kısmında dezenfeksiyon çalışması yaptı.

İLACIN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI YOK

Dolmabahçe Sarayı Dış Hizmetler Sorumlusu Metin Güllü, konuyla ilgili açıklamada bulundu ve kullanılan ilacın insan sağlığına zarar vermediğini belirtti. Coronavirüs salgınından sonra dezenfeksiyon işlemlerinin ayda bir yapılmaya başladığını belirten Güllü, "Bugün Dolmabahçe Sarayı'nın metal salonundan başladık. Bu coronavirüsü için gerekli önlemleri için dezenfeksiyon ilacımızı kullanmaya başladık. Yüzde 100 yerli bir yapımdır. İnsan sağlığına, hamilelere, çocuklara hiçbir zararı yoktur. Hiçbir objeye de zararı yoktur. Sağlık Bakanlığı'ndan onayı mevcuttur. Bu çalışmamız 6 kişiyle devam ediyor. Eskiden 6 ayda, bir senede yaptığımız ilaçlamayı şimdi ayda bir yapıyoruz. Bundan sonra ana kapımızdan başlamak üzere, harem bölümüne kadar bu ilaçlamayı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı. 

Virüs salgınına karşı ilaçlı dezenfeksiyon işleminin Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı müze ve saraylarda devam edeceği de öğrenildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal