İsrail yeni ölümcül hamlesini devreye soktu: Gazze için idam fermanı anlamı taşıyor

İsrail’in işgali altında olan Gazze’de iletişim ve internet ağlarının kesilmesinin bölge için idam fermanı anlamı taşıdığı belirtildi.

14.11.2023-09:13 - (Son Güncelleme: 14.11.2023-17:21)

Gazze Şeridi’ndeki internet ve iletişim ağlarının İsrail tarafından kesilmesinin acil servis ve sivil savunma ekipleriyle temasları imkansız hale getirdiği ve bu durumun da idam hükmü anlamı taşıdığı ifade edildi.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine operasyonlar düzenlemesiyle eşzamanlı olarak internet erişimi ve telefon iletişimi kestiği kaydedildi.

Gazze için idam anlamı taşıyor

AA’da yer alan habere göre; İsrail işgal ordusunun, işlemiş olduğu suçları gizlemek amacıyla internet ve iletişimi kestiğine işaret edilen açıklamada, "Gazze Şeridi'nde 2 milyon 300 binden fazla insan kurtarma ekipleri, acil servisler ve sivil toplum ekipleriyle iletişime geçemiyor" ifadeleri yer aldı.

İsrail Gazze

Açıklamada, "Birbirleriyle iletişim imkanı bulamayan ekiplerin bu durumu Gazze Şeridi'nde idam hükmü demektir. Bu da İsrail'in uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası örfleri ihlal etmesi yönüyle yeni bir suç işlemesi demektir" değerlendirmesinde bulunuldu.

İsrail, 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ndeki her türlü iletişimi 36 saat boyunca aralıksız kesmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal