İsrail Türkiye İle Savaşa Girmek İçin Çabalıyor! İsrailli Vekillerden Yoğun Tahrik

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ki katliamı ardından İsrail ve Türkiye arasında karşılıklı büyükelçilerin geri gönderilmesiyle yaşanan diplomatik kriz giderek derinleşiyor. İsrailli bazı milletvekilleri 'Ermeni Soykırımını' tanıyan 30. Devlet olmak için yasa tasarısı verebileceklerini açıkladı.

16.05.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-14:42)

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre,  Siyonist Birlik milletvekili Itzik Shmuly ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan milletvekli Amir Ohana, İsrail'in 'Ermeni Soykırımını' tanıyan 30. devlet olması için İsrail meclisinde (Knesset) yasa tasarısı sunabileceklerini ifade etti.

Bu girişim daha önceden denenmiş fakat 'Ermeni Soykırımı'nın tanınmasına yönelik Knesset'teki teşebbüsler iki ülke arasındaki diplomatik girişimlere zarar vermeme adına kabul edilmemişti.

'ANTİSEMİTİK TÜRK KASABI'

'Ermeni Soykırımı'nın Tel Aviv tarafından uzun zaman önce tanınması gerektiğini vurgulayan Siyonist Birlik milletvekili Schulmy yaptığı basın açıklamasında "Her gün Suriye'nin kuzeybatısında binlerce Kürdü bombalayan ve ülkesi Ermeni halkının soykırımından ve Süryaniler'e yönelik tarihi dehşetten sorumlu olan antisemitik (Yahudi karşıtı) Türk kasabından gelen ahlaki değerlendirmeleri kabul etmiyoruz" ifadelerini kullanarak hem Türk halkına hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dolaylı yoldan hakarette bulundu.

'ERMENİLERE YAPILAN KORKUNÇ ADALETSİZLİĞİ RESMEN TANIMANIN VAKTİ GELDİ'

Likud milletvekili Ohana ise soykırımın tanınmamasının arka planında bulunan diplomatik gerekçelerin artık geçerli olmadığını ifade ederek "Adaleti sağlamak için geç değil. Ermenilere yapılan korkunç adaletsizliği resmen tanımanın vakti geldi. Hitler,  Wehrmacht yetkililerine Polonya'daki kitlesel yok etme planını sunduğunda, onları dünyanın tepkisi konusunda yatıştırırken "Bugün kim Ermenilerden bahsediyor ki?' dedi. Sadece bu nedenden bile bu soykırımı resmen çoktan tanımalıydık" şeklinde konuştu.

Yeş Atid (Gelecek) Partisi Genel Başkanı Yair Lapid, bu yıl başında Ermeni Soykırımı'nın tanınması için Knesset’e  bir tasarı sunmuş fakat tasarı şubat ayında gerçekleştirilen oylamadan geçememişti. Bu aynı konuda bir tasarının ağustosa ayına  kadar Knesset'e sunulamayacağı anlamına geliyor.

Gazeteye açıklama yapan diplomatik bir kaynak da 'konunun çok hassas olduğunu' vurgulayarak 'Ermeni Soykırımını' tanıyıp tanımama konusundaki nihai kararı Başbakan Netanyahu'nun vereceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal