İsrail ile İran arasında tansiyon yükseldi: Savaş çanları çalmaya başladı

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik hava saldırısı sonucunda 5 İran Devrim Muhafızı’nın hayatını kaybettiği bildirilmişti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise İsrail’e tepki göstererek saldırıların cevapsız kalmayacağını söyledi.

21.01.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 21.01.2024-10:54)

İran resmi ajansının (IRNA) , Devrim Muhafızları Ordusundan aldığı bilgilere göre İsrail’in Şam’a yönelik hava saldırı sonucunda 5 İran Devrim Muhafızı hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

İran’dan İsrail’e tepki

AA’nın yer verdiği habere göre; İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Şam'a düzenlediği saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, bu saldırıyı "terör eylemi" olarak tanımlayarak, İsrail'in bu tür saldırılarla "direniş cephesine karşı çaresizliğini ortaya koyduğunu" ifade etti.

Reisi, saldırıda İran'ın "5 askeri danışmanı" ile birlikte Suriye güçlerinden kayıpların olduğunu belirterek, bu saldırının "İran tarafından karşılıksız bırakılmayacağını" açıkladı.

İsrail İran

Ayrıca, saldırıda yaşamını yitiren Devrim Muhafızları üyeleri Hücccetullah Omidvar, Ali Ağazade, Hüseyin Muhammedi, Said Kerimi ve Muhammed Emin Muhammedi için ülke, aileleri ve yakınları adına başsağlığı dileklerini iletti.

İsrail-İran gerilimi

İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı, İsrail'in Şam'da gerçekleştirdiği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey iki mensubunun hayatını kaybettiğini bildirmişti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'ne yakınlığıyla bilinen "Nournews" ise saldırıda yaşamını yitirenlerin, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün İstihbarat Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Sadık Omidzade ve yardımcısı Hac Golam Muharrem olduğu bilgilerini paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, ülkesinin saldırıya "uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu" ifade etmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal