İsrail hükümeti duyurdu: Ramazan'da Mescid-i Aksa'ya Filistinlilere kısıtlama olmayacak

İsrail hükümeti, ramazan ayında işgal altındaki Mescid-i Aksa'da Filistinlilerin ibadet etmesine kısıtlama getirmeyeceğini ileri sürdü. İşte detaylar...

06.03.2024-00:54 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-00:54)

İsrail kimliği taşıyan Filistinliler, Batı Şeria’da yaşayan Filistinli kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler geçen yıl Mescid-i Aksa’ya girebiliyordu. Öte yandan İsrail hükümeti yeni bir karar aldı. 

Mescid-i Aksa’ya girişlere izin verilecek

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada; Ramazanın ilk haftasında önceki yıllarda olduğu gibi aynı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verileceği kaydedildi. Verilen kararın ramazanda düzenlenecek haftalık güvenlik ve asayişe ilişkin durum değerlendirmesiyle gözden geçirileceği de ayrıca belirtildi.

Güvenlik bakanı konuştu

Öte yandan, İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu hükümetinin söz konusu kararının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise "Geçmiş yıllarda olduğu gibi ramazan ayında da Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa) hac ziyaretine izin verilmesi kararı, Başbakan Netanyahu ve küçük kabinenin 7 Ekim'de hiçbir şey yaşanmadığını düşündüğünü gösteriyor" yorumunu yaptı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal