İsrail Hamas ateşkesinin arkasındaki hain plan: Gazze’nin güneyine saldırmak için hazırlık yapıyorlar

47 gündür devam eden İsrail saldırısı dün akşam alınan ateşkes kararı ile durduruldu. Ancak yapılan ateşkes açıklamasından kısa bir süre sonra İsrail devlet televizyonundan yapılan yayında, ateşkesin arkasındaki hain plan ifşa edildi. İşte detaylar…

22.11.2023-09:44 - (Son Güncelleme: 22.11.2023-10:14)

7 Ekim’de başlayan 47 gündür devam eden Gazze zulmü dün alınan ateşkes kararı ile sona erdi. Ancak Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes kararının ardından İsrail devlet televizyonu, İsrail ordusunun, rehine anlaşmasını Gazze'nin güneyine saldırı hazırlığı için kabul ettiğini belirtti.

İsrail’in ateşkes planı altındaki gerçek 

AA’da yer alan habere göre; İsrail devlet kanalı KAN’da yayınlanan bir programda, İsrail ordusunun geçici ateşkesi Gazze'nin güneyine saldırı hazırlığı için kabul ettiği belirtildi. Geçici ateşkes günlerinin ordu güçlerini yeniden organize etmek için kullanılabileceği ifade edildi. Kara saldırısının Gazze Şeridi'nin güneyine kadar genişletilmesine yönelik hazırlıklar yapıldığı aktarıldı.

İsrail Hamas ateşkes detayları

Gazze’nin Güneyine saldırmak için hazırlanıyorlar

KAN’da yapılan yayın sonrası İsrail'in Gazze'nin güneyine yönelik saldırı planına karşı ABD ve Avrupa Birliği'nden art arda açıklamalar geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby İsrail'in saldırılarını Gazze'nin güneyine taşımayı düşündüğünü söyledi. "Bu tür operasyonları desteklemiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Rehineler serbest bırakılsın 

Kirby, önlerindeki ilk görevin rehinelerin serbest bırakılması olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de, İsrail'in Gazze'nin güneyinde "güvenli bölge" söyleminin güvence vermediğini söyledi. Esas çözümün siyasi ve iki devlet temelinde olacağını vurguladı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal