İsrail güçlerine karşı bacak bacak üstüne atarak oturan Filistinli adam o anın hikayesini anlattı!

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’da yaptığı saldırılarda ve baskınlarda arbedeler çıkmış, söz konusu olaylar sebebiyle bazı Filistinliler yaralanmış ve gözaltına alınmıştı. Polisin plastik mermi ve gaz bombasıyla saldırdığı sırada taburesinde kendi oturuşunda duran Filistinli adam, bu hareketiyle manşetlerde yerini aldı. Fotoğrafın başrolü 56 yaşındaki Arif Tütüncü, o sırada polise, "Siz de kimsiniz, görmüyorum sizi, sıfırsınız" mesajı verdiğini ve pozdan sonra polislerin onu dövdüğünü söyledi.

23.04.2022-14:59 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-14:59) İsrail güçlerine karşı bacak bacak üstüne atarak oturan Filistinli adam o anın hikayesini anlattı!

Her gün yeni bir baskının veya saldırının meydana geldiği Mescid-i Aksa'dan yayılan fotoğraf ise gündeme taşındı. İsrail polisinin saldırdığı bir yerde ayak ayak üstüne attığı pozla resmen polislere meydan okuyan Arif Tütüncü isimli Filistinlinin bu davranışı, kısa zaman içerisinde sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Mekanın sahibi benim

İstanbul kökenli olduğu bilgisi alınan Tütüncü, 56 yıllık hayatında Mescid-i Aksa için mücadele verdiğini söyledi. O fotoğrafın hikayesinden de bahseden Tütüncü, "Mekânın sahibi benim. Siz kimsiniz, hiç görmüyoruz sizi, sıfırsınız" demek istediğini belirtti. Tütüncü, "Plastik kurşunlarla, ses bombasıyla saldırıyorlar ama ben hiç ilgilenmiyorum. Hiç tesiri yok.Anlatmak zor, ne anlatırsam anlatayım gerçekçi olamaz. Kanımızla, dilimizde, dinimizde bu kahır. Bu kahır o günkü poza yansıdı. Aksa mücadelesinin duruşunu gösterdi o poz. Bu pozdan sonra asker saldırdı, askerlerden dayak yedim. Bir genci dövüyordu İsrail askerleri onu kurtarmak için yaptım ve ben de dayak yedim. Kavga bittikten sonra yine ayak ayak üstüne attım ve ayak vurmaya başladım. Toprağa vurmaya başladım." dedi.

İsrail güçlerine karşı bacak bacak üstüne atarak oturan Filistinli adam o anın hikayesini anlattı!

Aksa'da şehit olacağım

Yaşam hikayesini de aktaran yaşlı adam, şöyle konuştu: "Ben Aksa'da doğdum, çocuklarım Aksa'da doğdu ve inşallah Aksa'da şehit olacağım. İki çocuğum var. İki çocuğumun canı Aksa'ya bağlı. Torunlarım bile Aksa'nın toprağına kurban olsun. Benim bütün çocuklarım hapse atıldı. Oğlum 15 yaşında tutuklandı, 17 yaşında serbest bırakıldı. Evim yıkıldı saldırılarda. Zincir Kapısı'nda bir evim var, Cevizderesi'nde evim vardı. Yahudiler yıktılar. Şimdi Kudüs'ün bir mahallesinde yaşıyorum. Her gün 5 kilometreyi otobüsle geliyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal