İsrail Gigi Hadid’i açıkca hedef gösterdi: Filistin'e destek veremezsin!

İsrail barbar katliamlarını sürdürürken, vahşetlerini kınayıp Filistin'in yanında yer alan ünlü isimleri tehdit etmekten de geri kalmıyor. İsrail'in açık hedef gösterdiği Filistin asıllı dünyaca ünlü yıldız Gigi Hadid de tehditlerden nasibini aldı.

24.10.2023-17:00 - (Son Güncelleme: 24.10.2023-17:00) İsrail Gigi Hadid’i açıkca hedef gösterdi: Filistin'e destek veremezsin!

Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımla dünyayı ayağa kaldıran İsrail, bu vahşete sessiz kalamayan isimleri adeta açık hedef haline getiriyor. Tehdit üzerine tehdit eden İsrail, bu kez Gigi Hadid'in Gazze desteğinden rahatsız.

Filistin asıllı dünyaca ünlü yıldız Gigi Hadid, İsrail’in Gazze’de işlediği vahşet hakkında sessizliğini bozup "Masum hayatların güvenliği için dua ediyorum" cümlelerini kurmuştu. Gazze’ye yönelik barbar saldırılara tepki gösteren ve Gazze’yi destekleyen paylaşımlar yapan Hadid’i İsrail açık hedef haline getirdi.

Son günlerde tüm dünya, dünyanın gözü önünde gazze halkına karşın işlenen soykırıma dikkat kesildi. Binlerce masumun yaşamını yitirdiği, hastane ve okul bombalamak gibi savaş suçlarının işlendiği soykırıma dünyanın dört bir yanından ses yükseltilmeye ve Gazze’ye destek verilmeye devam ediliyor.

gigi hadid israil


Gigi Hadid de sessizliğini bozdu


Yaşanan çatışmaları ve  İsrail’in savaş politikasını eleştiren Filistin kökenli model Gigi Hadid, geçtiğimiz günlerde sessizliğini bozarak sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştu.

Konuya ilişkin art arda paylaşımlar yapan Hadid, Filistinli veya İsrailli olması fark etmeksizin hiçbir masum sivilin kurban olmayı hak etmediğini vurguladığı paylaşımlarda "Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda sağlamaz" ifadelerine yer verdi.

gigi hadid israil

"Her insan insanca muameleyi hak eder’’


Gazze’de yaşanan korkunç tabloya isyan eden Hadid, şu cümleleri kurdu:


"Hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle taziyelerimi paylaşıyorum. Pek çok karmaşık, kişisel ve geçerli duygu vardır, ancak her insan temel hakları, insanca muameleyi ve güvenliği hak eder; milliyeti, dini, etnik kökeni veya nerede doğduğu önemli değildir."

"Masum hayatlar için dua ediyorum’’


Ünlü yıldız, bu mesajlarını "Sözlerimin hiçbir zaman yeterli olmayacağını ve pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum ama her zaman masum hayatların güvenliği için dua ediyorum" sözleriyle bitirdi.

gigi hadidi

İsrail Gigi Hadid’i hedef gösterdi


Dünyaca ünlü yıldız Hadid'in bu paylaşımından sonra öfkeden deliren İsrailli yetkililer, ülkenin resmi Instagram hesabından Hadid’e resmen nefret kustu.

Hadid'i açık hedef gösteren paylaşımda şu sözler yer aldı:

"Bir haftadır rahat uyuyor musun Gigi? Ya da evlerinde katledilen Yahudi bebeklere gözünü mü kapıyorsun? Sessizliğin durduğun yeri çok iyi gösteriyor. Seni görüyoruz." 

Kanlı oyuncak ve çocuk kıyafetlerinin olduğu bir fotoğrafa ünlü yıldızı da etiketleyerek paylaşan İsrail, "Bunu kınamıyorsan sözlerinin bir anlamı yok" dedi.

Bu çarpıcı paylaşımlar sosyal medyada epey yankı uyandırırken pek çok insan İsrail'i "Gazze'de işlediği insanlık suçunu propaganda ile örtmekle" suçladı.

gigi hadid dua lipa

Bu paylaşımlar; 2021 yılında da ayrıca İsrail'in katliamlarına tepki gösteren Hadid kardeşlerin ve İsrail'i kınadığı için Hamas'a destek vermekle suçlanan dünyaca ünlü sanatçı Dua Lipa'nın hedef gösterildiği ilanı tekrar gündeme düşürdü.

Amerikalı haham Shmuley Boteach'in başında olduğu "Dünya Değerler Ağı" adlı örgüt, New York Times'a Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa'nın resimlerini de içeren tam sayfa ilan vermiş ve "Derhal onları kınayın" demişlerdi.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal