İsrail, Gazze’ye Yahudileri yerleştirmek istiyor!

İşgalci İsrail’in meclisinden skandal sözlere yer verildi. Knesset'in (İsrail meclisi) Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Zvika Fogel, İsrail-Gazze savaşının sona ermesi için Yahudilerin Gazze’nin kuzeyine yerleşmesi halinde bu savaşın sona ereceğini söyledi.

25.03.2024-14:13 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-17:03)

7 Ekim’den beri sivil halkına uygulanan zulüm, 5 ayı aşkındır devam ediyor. Dünya ülkeleri tarafından İsrail’e müdahale bürokrasinin ötesine geçilmemiş durumda. Dolayısıyla İsrail, saldırılarının dozunu her geçen gün artırdığı görülüyor. İsrail Meclis Başkanı Zvika Fogel’in söylemleri de buradaki çıkmazı ve dozajın yükseldiğini gösterir nitelikte.

‘‘Yahudiler Gazze’nin kuzeyine yerleşmeli!’’

İsrail, Gazze’ye Yahudileri yerleştirmek istiyor!

Haber7'den ulaşılan bilgilere göre, dikkat çeken açıklama Zvika Fogel Pazar günü İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'a verdiği demeçten geldi. Fogel,  ‘‘İsrail, Yahudiler tüm kuzey Gazze Şeridi'ne yerleştiğinde savaşı sona erdirmelidir’’ dedi.

‘‘Kim giderse hibesi benden’’

İsrail, Gazze’ye Yahudileri yerleştirmek istiyor!

Filistinlilerin yaşadıkları evlerin, iş alanlarının ve kendi yaşamlarının terk etmesi gerektiğini belirten Fogel, Filistinlilerin Gazze'den "gönüllü göçünün" teşvik edilmesi çağrısında bulundu. "Kim gönüllü olarak göç etmek isterse benden hibe alacaktır" diye de sözlerine ekledi.

İsrailli yetkililerin ‘‘gönüllü göç’’ politikası!

Dünyadaki yerel halk, Gazze’de yaşanan soykırıma öfke duyuyor bu durumda İsrailli yetkilileri açıklamalarda bulundurmaya zorluyor. Uluslararası öfkenin ortasında kalan bazı İsrailli yetkililer, geçtiğimiz Ekim ayında başlayan ve İsrail'in ölümcül saldırılarına maruz kalan Gazze'den Filistinlilerin "gönüllü göçünü" teşvik etme çağrısında bulundu.

İsrail binlerce sivili öldürdü!

İsrail, Gazze’ye Yahudileri yerleştirmek istiyor!

7 Ekim’den bu yana 32.200'den fazla Filistinli İsrail tarafından öldürüldü ve 74.500'den fazlası da kitlesel yıkım ve ihtiyaç maddelerinin kıtlığı nedeniyle yaralandı. Binlercesi de enkaz altında kaldığı tahmin ediliyor. İsrail aynı zamanda Gazze'ye felç edici bir abluka uygulayarak başta kuzey Gazze'de yaşayanlar olmak üzere Gazze halkını açlık sınırında bıraktı. BM'ye göre, İsrail savaşı Gazze nüfusunun yüzde 85'ini gıda, temiz su ve ilaç sıkıntısı nedeniyle ülke içinde yerinden edilmeye iterken, altyapısının yüzde 60'ı hasar gördü ya da tahrip edildiği ifade ediliyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal