Gazze’deki kamplarda ciddi bir hijyen sorunu var!

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik orantısız saldırıları ve askeri orduyla yoğun kuşatması 5 aydan fazladır devam ediyor. Yaşanan bu soykırım sebebiyle bölgedeki hijyen problemi de büyümeye ve hastalıkların yayılmasına yol açıyor. Gazze’de hayata tutunabilen Filistinliler, tüm dünyanın bu duyarsızlığından, çöp yığınlarından ve su kirliliğinden şikayet ediyor.

25.03.2024-13:31 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-14:18)

İsrail’in tarafından evlerinden zorla çıkartılan sivil halk, göç etme durumunda kaldı. Gazze Şeridi'ndeki Şeyh Rıdvan mahallesinden Refah’a göç etmek zorunda kalan Ümmü Mahmud el-Hindi, zor şartlar altında; çocuk, hasta ve yaşlılar dahil kalabalık bir aile olduklarını ve kamptaki kirlilikten dolayı çocukların hasta düştüklerini açıkladı. 

Her yer çöplerle dolu!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Hayata tutunmayı başarabilenler arasında bulunan birkaç sivil, salgın hastalıklarıyla ve büyük hijyen krizleriyle mücadele etme durumunda kalıyor. Gazze’nin kuzeyinde yer alan Han Yunus’tan Refah kentine göç eden Ahmed Davud, bulundukları kampta çok derin bir hijyen krizi olduğunu ve her yerin çöplerle dolduğunu ifade etti.

Salgın hastalıklar başlayabilir!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Ciddi sağlık problemleriyle mücadele ettiklerinden bahseden, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları başladıktan sonra Cibaliye Mülteci Kampı’ndan Refah’a göç etmek zorunda kalan Abdülkadir Ahmed  yayılan kirliliğin, her geçen daha da sorun teşkil ettiğini ve kampta yaşayan insanlarda, özellikle de çocuklarda hastalıkların yayılmasına neden olduğunu ifade ederek hijyen sorununun salgın hastalıkların yayılmasının önünü açabileceğine dikkat çekti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal