İsrail Filistin çatışmasında gerilim yükseliyor: Can kaybında artış var

Hamas’ın İsrail’e girmesiyle başlayan çatışmaların 3. günü geride kaldı. Bombardıman saldırıları devam ederken her iki taraftan da çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu belirtildi. İşte detaylar...

09.10.2023-09:07 - (Son Güncelleme: 09.10.2023-17:09)

Filistin ile İsrail arasında devam eden çatışmalar gün geçtikçe ağırlaşıyor. Hamas’ın askeri kolu Kassam Tugayları tarafından başlatılan saldırılara İsrail’den karşılık geldi. 

Çok sayıda İsrailli asker ve siviller esir alınırken iki taraftan da çok sayıda can kaybı ve yaralı var.

Çatışmalar büyüyor

Akşam’da yer alan habere göre; İsrail ile Filistin arasındaki gerilim Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı saldırılarla çatışmaya dönüştü. Çıkan çatışmalarda çok sayıda asker ve sivil hayatını kaybetti. Filistinli gruplar, çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürürken İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne hava saldırılarına bu gece de devam etti.

İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda, 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü.

Hamas İsrail Çatışma

Savaş hali ilan edildi

İsrail'de Netanyahu hükümeti ülkede savaş hali ilan edildiğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun "tüm kuvvetleriyle" Hamas'ı hedef alacağını söyledi.

Hamas'ın saldırılarında ölen İsrailli asker sayısı da 50'yi aştı. İsrail, Gazze sınırında bulunan 24 yerleşim yerindeki sivilleri tahliye etti.

Hamas'tan yapılan açıklamada ise esir alınan İsraillilerin sayısının, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun düşündüğünden "kat kat daha fazla" olduğu belirtildi. Esirler arasında üst düzey komutanların olduğuna dikkat çekildi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gazze'den başlatılan saldırılar sonucu, yaralanan İsrailli sayının 2 bin 315 olduğu belirtildi.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonuna göre, 365'i ağır olmak üzere toplam yaralı sayısı 2 bin 315'e çıktı.

Haaretz Gazetesi de, ağır yaralılardan 25 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı.

Yanlışlıkla kendi askerlerini hedef aldılar

İsrail ordusu, Lübnan sınırı yakınındaki Celil Garbi bölgesinde bulunan askerlerinin yanlışlıkla kendi askerlerine ateş açması sonucu 4 yaralı olduğunu duyurdu.

İsrail ordusu ölen asker sayısının 73’e yükseldiğini duyurdu

İsrail ordusu, Hamas'ın önceki gün başlayan ve bugün de devam eden saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 73'ye yükseldiğini duyurdu.

İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal