08.11.2023-12:52 (Son Güncelleme:08.11.2023-17:32)


1

Bu isimlerin başında gelen dünyaca ünlü oyuncu ve eski Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, saldırılar yüzünden dünyadaki herkes gibi çok kırgın ve kızgın olduğunu ifade ederek,



2

"İsrail'de yaşananlar bir terör eylemidir. Ancak bu, Gazze'de gidecek hiçbir yeri olmayan, yiyecek ve suya erişimi olmayan, tahliye imkanı olmayan ve hatta sığınmak için sınırı geçme gibi temel bir insan hakkı olmayan sivil halkın bombalanması sırasında kaybedilen masum hayatları haklı gösteremez" sözlerini kaydetmişti.



3

‘Gazze'nin son 20 senedir açık hapishane olduğunu ve bugün hızlı bir şekilde toplu mezara dönüştüğünü’ ifade eden ünlü yıldız,



4

"Dünya olup bitenleri izlerken ve birçok devletin aktif desteğiyle, milyonlarca Filistinli sivil, uluslararası hukuka aykırı olarak gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakılırken toplu halde cezalandırılıyor ve insanlıktan çıkarılıyor." diye dünyaya sitem etmişti.



5

Jolie'nin gerçeklere dayanarak yaptığı bu açıklamaları karşısında adeta çılgına dönen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İngiliz televizyoncu Piers Morgan'a konuk oldu ve ünlü yıldıza masumların yanında olduğu için nefretini kustu.



6

Gazze'de gerçekleşen saldırılar konusunda Jolie'nin eleştirilerine tamamen karşı çıktığını belirten Herzog, "Sanırım hiç Gazze'ye gitmedi, hiç buraya gelmedi. Hiçbir zaman gerçekleri yerinde görmedi" sözleriyle Jolie'yi hedef gösterdi.



7

"Kusura bakmayın ama Gazze'deki insanlar savaşın olduğunu biliyor ancak onların hayatta kalmasını engelleyecek hiçbir insani kriz yok" diyerek skandal açıklamalarına devam eden Herzog, şu cümleleri kaydetti:



8

"Aksine, Gazze'nin güney kısmında, vatandaşların o bölgeye taşınması, onlara tam anlamıyla bakılması için uluslararası toplum ve İsrail'in kabul ettiği bir güvenli bölge var. Angelina Jolie, sözleriyle, İsrail halkına kendini savunma hakkı tanımıyor." Herzog'un bu gerçek dışı açıklamaları dinleyen sosyal medya kullanıcılarını öfkeden deliye çevirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR