20.10.2023-16:55 (Son Güncelleme:20.10.2023-16:55)


1

İsrail; ne okul ne hastane, ne de cami ya da kilise dinlemiyor, sivillerin toplanabileceği, yaralıalrın sığınabileceği her yeri bombalıyor. Açık açık soykırıma kalkışan İsrail’in bir başka katliam hazırlığı görüntülere yansıdı.



2

ABD’li New York Times, ‘’ İsrail ordusu, Gazze'ye düzenleyeceği kara harekatının ana hatlarını belirledi’’ sözlerini paylaşırken, İsrail'in hazırlandığı bu kara harekatının 2006'da Lübnan'a yönelik saldırılarından sonraki en büyük operasyonu olacağı bildirildi.



3

ABD’li gazetenin yayımladığı uydu görüntülerinde askeri yığınağın konumu da var. Askeri yığınağın ise Gazze’nin sınırındaki ana giriş noktası olan Erez Geçidi’nin yaklaşık 6 kilometre kuzeyine konumlandırıldığı görüldü.



4

Haberde İsrail’in askeri yığınağının her noktasının kesin bir şekilde hesaplanma ihtimalinin olmadığı bildirilirken, farklı noktalarda da İsrail tanklarının olduğu belirtildi.



5

İsrail’in kara harekatından önce sürgün talebinde bulunup, Gazze’deki şehirleri bombaladığı da hatırlatıldı.



6

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yoğunlaştığı bölgeleri haritalar ile açıklayan gazete, İsrail'in mülteci kampları da dahil olmak üzere sivil yerleşim yerlerini vurduğunu itiraf etti. İsrail'in en büyük darbeyi vurduğu yerin ise Gazze'nin kuzeyi olduğunu yazdı.



7

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında en çok yoğunlaştığı gölgeleri haritalar üzerinde açıklayan gazete, İsrail’in mülteci kampları da olmak üzere özellikle sivil yerleşim bölgelerini vurduğunu analizinde itiraf etti. İsrail’in en büyük darbesinin ise Gazze’nin kuzeyinde görüldüğünü belirtti.



8

Haberde ayrıca, bu saldırılar sonucu Gazze’nin güneyine kaçmaya çalışan sivillerin de İsrail’in hedefi olduğu yazıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR