Isparta'da Hayat Durma Noktasına Geldi! Elektirik Kesintisi Sonucu Bakan Dönmez Isparta'ya Gidiyor

Isparta’da yoğun kar yağışı sonrası yaşanan elektrik kesintisi henüz giderilmiş değil. Evlere ve işyerlerine 48 saatten fazla süredir elektrik verilemiyor. Elektirik kesintisi sonucu Bakan Dönmez Isparta'ya gidiyor. İşte detaylar...

05.02.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-14:02) Isparta'da Hayat Durma Noktasına Geldi! Elektirik Kesintisi Sonucu Bakan Dönmez Isparta'ya Gidiyor

Gelen son dakika haberine göre, Isparta'da yoğun kar yağışı hayatı felç etmiş vaziyette. Yoğun kar yağışının baskı yapması sonucu elektrik tellerinde kopma gerçekleşti. Şiddetli kar ve buzlanma sebebiyle kent genelinde çok sayıda enerji nakil hattı hasar aldığı kayıtlara geçti. Kent genelinde 48 saatten fazla elektrik kesintisi yaşanır vaziyette. Elektrik kesintisi sebebiyle kombilerini de çalıştıramayan vatandaşlar aynı zamanda gazsız kaldı. Kara kışta zor günler geçiren Ispartalılar, sosyal medyadan yaşanılan bu duruma büyük tepki gösterdi.


BAKAN DÖNMEZ ISPARTA’YA GİDİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta’da yaşanan enerji problemleri nedeniyle katılacağı kriz merkezi toplantısının ardından sahadaki çalışmaları yerinde inceleyecek.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru 8. Danışma Toplantısı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kar yağışından dolayı yaşanan enerji problemleri nedeniyle Azerbaycan programının ardından Isparta’ya gelecek. Bakan Dönmez, ilk olarak kriz merkezinde İçişleri Bakan Yardımcısı, AFAD Başkan Yardımcısı, TEDAŞ Genel Müdürü, Isparta Valisi ve şirket yetkilileriyle değerlendirme toplantısı yapacak. Bakan Dönmez'in ardından sahadaki çalışmaları yerinde inceleyeceği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR

Kara kışta zor günler geçiren vatandaşlar yaşanan duruma sosyal medyadan isyan etti. Birçok vatandaş durumla ilgili kimsenin bir şey demediğini belirterek yardım edilmesi konusunda çağrıda bulundu.

ISPARTA’DA ABONELERİN YÜZDE 95’İNE ENERJİ SAĞLANDI

Isparta’yı 2 gündür etkisi altına kar yağışında 582 alçak gerilim kesinti ihbarına, 201 saha personeli ve 75 araç ile müdahale edildi. Çalışmalar kapsamında elektrik abonelerinin yüzde 95’ine enerji sağlandı. Öte yandan herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için 3.056 kilowatt toplam gücünde 20 jeneratör de kritik noktalarda konumlandırıldı.

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektriğin dağıtımı için üstlenenfirma olan  Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. Isparta’da 3 Şubat tarihinden bu yana etkili olan kar yağışının ardından yaşanan bilançoyu aktardı. Yapılan açıklamada, 'Saatlerce hiç durmadan yağan karın oluşturduğu yükün ve aşırı buzlanmanın etkisi ile ne yazık ki önemli sayıda enerji nakil hattı ağır hasar aldı. Şirketimiz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarı çerçevesinde kar yağışı başlamadan önce harekete geçmiş ve “kriz masası” oluşturarak yoğun bir şekilde çalışmalarına başlamıştır. Isparta ili genelinde 299 bin abonemiz bulunmakta olup abonelerimizin yüzde 95’ine an itibari ile enerji sağlandı' açıklamasında bulunuldu.

201 SAHA PERSONELİNİN, 75 ARAÇ İLE MÜDAHALE EDİLDİ

İl merkezinde gerçekleşen, 582 alçak gerilim kesinti ihbarına, 201 saha personelinin, 75 araç ile müdahale edildiğini dile getiren ifadede,  'Ayrıca, 3.056 kVA toplam gücünde 20 jeneratör de kritik noktalarda konumlandırılmış durumdadır. Ancak kar yağışının tahminlerin çok üzerinde olması, özellikle kırsal bölgelerdeki arızalara ulaşmada sıkıntıya yol açtığından, müdahalelerde bazı zorluklara sebep olmakta. Ekiplerimizin ilk andan itibaren arızalara müdahalesi aralıksız bir şekilde devam etmekte olup, TEİAŞ, valilik, belediye ve diğer kamu - özel sektör elbirliği ile bölgede özverili bir çalışma sergilenmekte. Ayrıca TEDAŞ koordinasyonunda dost şirketlerimiz ADM, MEDAŞ, ÇEDAŞ, Başkent EDAŞ ve OEDAŞ tarafından da bölgemize destek amaçlı personel ve araç takviyesi gönderildi' açıklamasında bulundu. 

113 BİN ABONEMİZE ENERJİ VERİLEMEZKEN BU SAYI 16 BİN ABONEYE KADAR İNDİRİLDİ

Açıklamanın devamında ise 'Bu çalışmalar esnasında şu ana kadar yaklaşık olarak 660 kilometre orta gerilim, 4 bin 500 kilometre alçak gerilim hattı ekiplerimiz tarafından kontrol edilip, iletkenleri etkisi altına alan buz yükünden temizlenerek enerjilendirme yapıldı. Kesintilerin başladığı ilk anda Isparta ili, ilçe ve köylerinde 113 bin abonemize enerji verilemezken bu sayı 16 bin aboneye kadar indirildi. Bu zorlu süreçte Ispartalı vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için var gücümüz ile çalıştığımızı bildirir, gösterdikleri anlayış için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz' açıklamasında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal