09.12.2023-14:46 (Son Güncelleme:09.12.2023-14:46)


1

3 binden fazla kişinin katıldığı kasabadaki etkinlik sırasında insan mozaiğinin yanı sıra sirenler çalındı, Filistinli ve Basklı sanatçılar çeşitli dillerde şiirler okudu.



2

Okunan manifestoda da "İsrail'in Filistin halkına karşı soykırım yaptığı" belirtilerek, "tüm dünya ve uluslararası toplumdan Filistin halkının acılarını paylaşması ve katliamı durdurması" talep edildi.



3

İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinde bulunan Guernica kasabasında Filistin'e destek etkinliği düzenlendi. Etkinlikte yüzlerce kişi, insan zinciriyle mozaik oluşturarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin acılarını ve Filistin bayrağını resmetti.



4

Başkan Erdoğan Filistin için İsrail'i karşısına alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez hakkında 'Filistin'in Avrupa Birliği tarafından tanınması için teklifimi yapacağım' diyecek kadar yiğit çıktı. Onun için ben kendisini alkışlıyorum.' sözlerini kaydetmişti.



5

Bask bölgesindeki sendikalardan, siyasi partilerden ve sosyal kuruluşlardan oluşan Guernica-Filistin Yurttaş İnisiyatifi girişimince düzenlenen etkinlik için "sivil halka karşı ilk büyük bombalamanın yapıldığı yer olarak" tarihe geçen Guernica'daki Pasialeku Pazar Yeri mekan olarak seçildi.



6



7



8



9

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR