23.11.2023-10:07 (Son Güncelleme:23.11.2023-16:57)


1

Burası Gazze'deki savaşın simge yapılarından biri haline gelen Şifa hastanesinin metrelerce altı.



2

Bir grup gazeteciyi askeri araçlarla Şifa hastanesine götüren İsrail ordusu, komuta merkezi olduğunu iddia ettiği tünelleri gazetecilere gezdirdi.



3

Askerler, Şifa hastanesinin hemen yanındaki tünele kameralar ile birlikte indi.



4

Askerler, Şifa hastanesinin hemen yanındaki tünele kameralar ile birlikte indi.



5

Barak, "Muhtemelen 40 ya da 50 yıl önce yerleşkenin sınırlı alanı içinde hastanenin kullanımı için daha fazla alan açmak için bu sığınakların inşa edilmesine yardımcı olmuştuk." ifadelerini kullandı.



6

İsrail yönetimi, Hamas'ın Başta Şifa olmak üzere, Gazze'deki hastanelerin altına sığınak ve tüneller inşa ettiğini, bunları da komuta merkezi olarak kullandığını iddia etmekte.



7

İsrail Ordusu son olarak Şifa hastanesi yerleşkesi içinde 55 metrelik bir tünel bulduklarını açıklamıştı.. "Tünelin sonundaki patlamaya dayanıklı kapının nereye açıldığını bilmediklerini" bildirmişti.



8

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, odada klima bulunduğuna dikkat çekti Hamas'ın burayı komuta merkezi olarak kullandığını iddia etti.



9

Silahlı bir askerin rahatça yürüyebileceği genişlikteki tünellerin beton bloklarla desteklendiğini anlattı. Sözcü Hagari, tünel boyunca belirli aralıklarla dizilen patlamaya dayanıklı kapıların hava saldırılarına karşı da dayanıklı olduğunu söyledi. İsrail ordusu, tünellerin Şifa hastanesi altında olduğuna vurgu yaptı. İsrail savaşın başından beri Hamas'ın şifa hastanesini bir üs olarak kullandığını iddia ediyordu.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR