İspanya La Liga yayıncısı kim oldu? İspanya Ligi’nin yeni yayıncı kuruluşu açıklandı

İspanya Ligi’nin yeni yayıncı kuruluşu açıklandı. Dünyanın en büyük liglerinden birisi olan La Liga’nın yayın haklarını satın alındı. Peki İspanya La Liga yayıncısı kim oldu? İşte sorunun yanıtı...

21.07.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-16:28) İspanya La Liga yayıncısı kim oldu? İspanya Ligi’nin yeni yayıncı kuruluşu açıklandı

Yeni sezonda Lewandovski, Depay, Benzema, Modric, Kroos ve daha nice dünya yıldızının sahne alacağı İspanya La Liga’nın Türkiye’de bu sezon kim tarafından yayınlanacağı sorusu belli oldu.  Saran Media Group, dünyanın en büyük liglerinden birisi olan La Liga’nın yayın haklarını satın aldı. 

Saran Group, İspanya Ligi’ni 5 sezon boyunca yayınlayacak

Geçen sezonlarda özellikle İngiltere Premier Ligi’nde heyecan dolu maçların yayınlandığı Saran Group’un bünyesindeki S Sport kanalı, artık İspanya La Liga’nın karşılaşmalarını yayınlayacak. Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, konu hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Saran Media Group olarak EuroLeague’den, Formula 1’e, Serie A’dan NBA’e kadar uzanan geniş Spor yelpazemize LaLiga’yı da eklemiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. LaLiga ile yaptığımız bu anlaşma LaLiga’nın Türkiye’de daha fazla izleyiciye ulaşması açısından da heyecan verici. Dünyanın en çok takip edilen futbol liglerinden biri olan LaLiga artık S Sport kanallarımız ve S Sport Plus uygulamamız ile 20 milyon kişiye erişecek. Türk sporseverleri daha fazla premium spor içeriğiyle buluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız, tüm sporseverlere, bulundukları her yerde ulaşmak ve onlara her zaman en kaliteli spor içeriklerini sunmak” 

La Liga yayın hakları

La Liga’nın AudioVisual Direktörü Melcior Soler ise Saran Media Group’un La Liga yayın haklarını satın alması konusunda şu ifadelere yer verdi:

“İspanyol futbolunu her yerde, özellikle de LaLiga'nın izlenmesinin çok yüksek olduğu Türkiye gibi bir bölgede, daha çok taraftara ulaştırmak için en iyi iş ortakları ile çalışmaya her zaman özen gösteriyoruz. Saran Media Group ile ortaklığımızın, LaLiga'yı benzeri görülmemiş bir erişim ile Türk futbolseverlere ulaştıracak olmasının LaLiga’daki rekabete olan ilgiyi artırmak için önemli bir adım olacağından eminiz."

LaLiga’nın Başkanı Javier Tebas da Saran Group’un La Liga yayın haklarını satın almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "LaLiga için sağlam bir yayın hakları yönetimi ve yayın stratejisi her zaman önceliklidir. Bu nedenle Saran Media Group gibi bu alanda başarısı kanıtlanmış bir kurum ile işbirliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal