İsmailağa Cemaati kimdir, yeni lideri kim olacak?

İsmailağa cemaatinin lideri olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bu gelişme sonrasında İsmailağa cemaatinin yeni liderinin kim olacağı merak edilmeye başlandı. Peki İsmailağa Cemaati kimdir, yeni lideri kim olacak? Sorunun yanıtı haberimizde...

23.06.2022-09:06 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-09:06) İsmailağa Cemaati kimdir, yeni lideri kim olacak?

Mahmut Efendi Hazretleri olarak bilinen İsmailağa tarikatının lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İsmailağa cemaatinden yapılan açıklamada cemaatin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun 93 yaşında hayatını kaybettiği açıklaması yer aldı. Bu gelişme sonrasında İsmailağa tarikatının yeni liderinin kim olacağı sorusu tartışılmaya başlandı. Peki İsmailağa Cemaati kimdir, yeni lideri kim olacak?

İsmailağa Cemaati kimdir, yeni lideri kim olacak?

İsmailağa cemaatinin lideri olan ve Mahmut Efendi Hazretleri olarak da tanınan 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, yaşlılıktan kaynaklanan sağlık sorunlarından dolayı bir süredir hastanede tedavi görüyordu. İsmailağa cemaatinden Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada ‘’Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular’’ ifadelerine yer vererek Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsmailağa

Mahmut Efendi Hazretleri olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesi sonrası İsmailağa cemaatinin yeni liderinin kim olacağı sorusu gündemin en üst basamaklarına yerleşti. İsmailağa cemaatinden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine tarikatın yeni liderinin kim olacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Cenazesi 24 Haziran’da

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, sosyal medya hesabı üzerinden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamanın devamında yer alan bilgilerde Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesinin 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuma namazı sonrasında Fatih Camii’nden kaldırılacağı ifadeleri yer aldı.

Mahmut Ustaosmanoğlu yaşlılıktan kaynaklı sağlık sorunları sebebiyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal