12.01.2022-14:21 (Son Güncelleme:09.07.2022-15:47)


1

Vedası duygusal oldu

Vedası duygusal oldu

Fenerbahçe'de son olarak takımın başına Jorge Jesus'un gelmesiyle beraber İsmail Kartal ile yollar ayrıldı. Tecrübeli teknik adam kulübe duygusal bir şekilde veda etti. Tecrübeli teknik adamın yaptığı konuşma sarı lacivertli camiada büyük ses getirdi.



2

Futbolculuk hayatı

Futbolculuk hayatı

İsmail Kartal, 15 Haziran 1961 yılında İstanbul'da doğdu. Kendisi futbol hayatına ilk olarak futbolcu olarak başlamıştır. İlk önce Sarıyer takımında kariyeri ile futbola başlayan teknik adam ardından Gaziantepspor'a gitti. Sonrasında ise Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de dikkat çeken isimlerden birisi olan İsmail Kartal sonrasında ise Denizlispor'a ve Adanaspor'a transfer oldu. 1995 yılında ise aktif futbolculuktan emekli oldu.



3

Teknik adamlık hayatı

Teknik adamlık hayatı

İsmail Kartal futbolculuk sonrası futbolda yönetici görevlerinde bulundu. Teknik adam, Fenerbahçe'ye koordinatör olarak geldi sonrasında ise yardımcı antrenör oldu. Daha sonra aktif bir şekilde teknik adamlık hayatı başlayan İsmail Kartal sırasıyla; Karabükspor, Sivasspor, Mardinspor, Altay, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve BB Erzurumspor takımlarında teknik adamlık yaptı. Son olarak ise Fenerbahçe'nin yeniden teknik direktörü oldu.



4

Hangi takımları çalıştırdı?

Hangi takımları çalıştırdı?

İsmail Kartal teknik adam olarak sırasıyla kariyerinde; Karabükspor, Sivasspor, Mardinspor, Altay, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve BB Erzurumspor takımlarında teknik adamlık yaptı. Son olarak ise Fenerbahçe'nin yeniden teknik direktörü oldu.



5

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

İsmail Kartal Fenerbahçe ile Türkiye Süper Kupası'nı kazanmıştır.



6

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

İsmail Kartal, 15 Haziran 1961 doğumludur. Yani 60 yaşındadır.



7

Nerelidir?

Nerelidir?

İsmail Kartal, Rizeli'dir.



8

Tercih ettiği diziliş nedir?

Tercih ettiği diziliş nedir?

İsmail Kartal 4-2-3-1 dizilişini tercih etmektedir.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR