İslam Memiş’ten savaş ortamında altın tavsiye: Elinde TL bulunduran yatırımcılar altında yeni yatırımcı olacak

Küresel piyasalarda Rusya-Ukrayna savaşının etkisi seyrediyor. Piyasalarda ons altın, Ağustos 2020 döneminden bu yana ilk kez 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Kritik seviyenin üzerine çıkan ons altındaki yükselişin etkisi ile yurtiçi piyasalarda gram altın da yükselişe geçti. Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıları düşündürmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de elinde TL birikimi olanlar için verdiği tavsiyelerle yatırımcılara seslendi.

10.03.2022-13:59 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-17:55)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,Bir televizyon kanalında ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündemdeki gelişmeleri de değerlendiren Memiş, yapmış olduğu açıklamalarında '2022 yılı analizinde ons altında 2.150 dolar, gram altında da 1.450 lira seviyelerini teyit etmiştik. 2.000 dolar seviyesi 2 yıl aradan sonra tekrar test edildi. Daha önce Covid-19 kaynaklıydı, bu kez savaşla bu seviye test edildi. Son 2 haftadır agresif bir yükseliş var. Altın puslu havaları sever. Savaş riski olduğu her zaman altın güvenli bir limandır' ifadesinde bulundu.


Memiş TL bulunduran yatırımcılara seslendi

İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin savaş kaynaklı olduğunu ve bu nedenle haber akışlarına bağlı olarak altın fiyatlarının dalgalanabileceğini belirtti. Uzman isim, yükselişlerde olduğu gibi olası bir düşüş durumunda düşüşlerin de hızlı olabileceğini ifade etti. Bu nedenle de Memiş, daha önce alım yapmış olan yatırımcıların, riske girmemek için ellerinde varlıklarının %50’sini değer kaybeden enstrümanlarla takas yapmasının mantıklı olabileceğini ifade etti.

İslam Memiş şu konuya değinerek, 'TL’de bekleyen ya da eline TL geçmiş yatırımcılar ise bence altında yeni yatırımcı olacaklar… TL bulunduran yatırımcının bence biraz daha temkinli bekleyişini sürdürmesi gerekiyor.' sözlerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal