İŞKUR kapsamında TYP alım ile 1394 kişilik istihdam

İŞKUR yayınladığı ilanda 1394 kişinin işe alınacağını duyurdu. İŞKUR işe alım şartları nelerdir?sayfamızdan detayları öğrenebilirsiniz.

07.04.2022-18:15 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-18:15) İŞKUR kapsamında TYP alım ile 1394 kişilik istihdam

İŞKUR , (Toplum yararına çalışma programı) TYP ile alımları başlattığını duyurdu.Bir çok iş bekleyen vatandaşımız, uzun süreden beri bu haberleri beklemekteydi.Alım bekleyen vatandaşlar sürekli intenet üzerinde araştırmalar yapmaktaydı.

Peki alımlar neye göre yapılacak?Kaç kişi işe alınacak? Başvuruyu kimler yapabilir?

İŞKUR PERSONEL ALIMI

Nisan ayında başlayacak olan TYP personel iş alımları ,şehirlere göre dağıtım yapılarak paylaşılacak.Yayınlanan listelerde ,hangi şehre kaç kişi alındığı yazmaktadır.İş bulamayan kişilere,geçici bir süre iş bulmasında olanak sağlayan bu programda ,alımlara çalışmayan veya işsiz kaydı bulunan herkes başvuruda bulunabilecek.Bir kaç ay önce Milli Eğitim Bakanlığından iş arayanlar için alımlar yapılmıştı,şimdi ise  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından personel alınacağını açıkladılar.1394 işçi alınacak olan bu uygulamadan yararlanmak isteyen kişiler ,verilen şartlara uygunlarsa ,iş başvurusunda kolaylıkla bulunabilirler.

Şartlarda arananlar ise ; 

Çalışmıyor olmak ,

18 yaşından büyük olmak , 

Öğrenci olmayacak,

Emekli maaşı ve malul maaşını almaması gerekiyor ve evde çalışan aile fertlerinin toplam gelirinin asgari ücretin 1.5 katını aşmıyor olması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal