İŞKUR 2022 ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı : Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı başvurusu şartları ve branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı personel işçi alımı ilanı üzerine İŞKUR üzerinden yapılacak olan 2022 ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı internet üzerinden araştırılmaya başlandı. İşçi alımına başvuru yapmak isteyen insanlar Sağlık Bakanlığı’nın işçi alımı başvurusu için gereken şartları ve branşların dağılımı da öğrenmeye çalışıyor. İşte konu hakkında son gelişmeler...

19.03.2022-18:18 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-18:19) İŞKUR 2022 ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı : Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı başvurusu şartları ve branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde milyonlarca kişinin beklediği açıklamayı yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulundurulmak üzere 10 bin kişilik sürekli işçi alımı yapılacağı ifadeleri yer almıştı. İŞKUR üzerinden yapılacak olan Sağlık Bakanlığı personel alımının başvuru ekranı ve başvuru şartları bir çok insan tarafından merak içinde araştırılmaya başlandı. Konu hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. ÖSYM, Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı ile ilgili kendi intenet sitesi üzerinden bir başvuru kılavuzu yayınladı.

2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada personel alımıyla ilgili ‘’Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 SÖZLEŞMELİ sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.'' ifadelerine yer vermişti. Bu açıklamayla birlikte insanlar bu personel alımının ne zaman başlayacağını merak etmeye başlamıştı.

ÖSYM’de yayınlanan kılavuza göre Sağlık Bakanlığı’nın 10 bin işçi ve 10 bin personel alımı için başvuruların 15-21 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi. Adaylar bu tarihler arasında başvurularını ÖSYM Aday İşleri Sistemi sitesi üzerinden yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu personel alımının branş dağılımının nasıl olacağına dair bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre alınacak olan 10 bin kişilik personel alımının 5.175’inin hemşire, 800’ünün ebe, 3.293’ünün sağlık teknisyeni ve teknikeri, geriye kalan kontenjanın ise Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Fizyoterapist, Diyetisyen, Dil ve Konuşma Terapisti, İş ve Uğraşı Terapisti, Sağlık Fizikçisi ve Perfüzyonist alanlarına ayrılacağı ifade edildi.

10 bin kişilik işçi alımlarının ise temizlik hizmetleri, güvenlik hizmetleri, koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şöförlük hizmetleri, klinik destek elemanı gibi mesleklere yapılacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın 10 bin kişilik personel ile 10 bin kişilik işçi alımlarına başvuru yapmak isteyenler İŞKUR’un intenet sitesi üzerinden başvurularını yapabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal