Bolu tünelinde kaza yapan araç plakaları belli mi? Tünelde zincirleme kaza! İstanbul yönünde ulaşım durdu

Bolu Dağı Tüneli'nde yaşanan zincirleme kaza herkesi korkuttu. Kaza İstanbul istikametinde gerçekleşti. Zincirleme kazada 18 araç birbirine girdi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlarda var. Sağlık Bakanı konu ile ilgili açıklama yaparken kazadaki araçların plakaları merak ediliyor.

19.03.2022-18:13 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-18:14) Bolu tünelinde kaza yapan araç plakaları belli mi? Tünelde zincirleme kaza! İstanbul yönünde ulaşım durdu

Bolu Dağı Tüneli'nde İstanbul istikametinde birçok aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada tır, otobüs ve otomobiller var. Trafiğe kapatılan tünelde yol temizleme çalışmaları sürdürülürken şuana kadar sadece 14 araç yoldan kaldırıldı. 

"Her araçta da maalesef birer ikişer kişi yaralı"

Bolu Valisi Ahmet Ümit olay yerini incelemek amacıyla hemen tünele ulaştı. Ancak incelemesinin ardından konu ile ilgili detay vermenin doğru olmayacağını ifade ederken detaylı olmasa da bilgileri paylaştı. 

bolu tüneli kaza

İçişleri Bakanlığı ve diğer resmi kurumlardan gelen açıklamalar araç sürücülerinin kurallara uyması yönünde. Vali Ümit de bu konuya değinerek konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı, "Maalesef bunlara çok fazla riayet etmeyenler olabiliyor. Gördüğünüz gibi zemin temiz, zeminde buz yok, kar yok, bir şey yok, girişte de yok. Ama maalesef bir vatandaşımız ilk etapta, yani kameradan gördüğümüz kadarıyla direksiyon hakimiyetini kaybediyor, bariyere çarpıyor. Arkadan başka bir araç gelip başka araca çarpıyor, arkadan başka araçlar... 18 araç kazaya karışmış oluyor. Her araçta da maalesef birer ikişer kişi yaralı çıkıyor. 6'sı tır, 2'si otobüs, onun dışındakiler küçük araçlar."

Bu ifadelerden sonra yolu temizlemeye devam eden ekiplerin olduğunuda söyleyerek sözlerine şöyle devam etti, "Yaralılarımız, en geç 10 dakika içerisinde hastanelere götürüldü. Acil müdahale ekipleri var tünelin, 24 saat esasına göre. Aynı zamanda kameralarla takip ediyoruz. Dolayısıyla hemen müdahale edildi ama maalesef araçlardan çok sayıda yaralı da çıkmış oldu. İnşallah vefat olmaz, temennimiz o."

Tünel ulaşıma kapalı 

Yolda temizleme çalışmaları sürdüğü için yol şuan trafiğe kapalı ancak ulaşım başka bir yoldan sağlanıyor çünkü bahsi geçen tünel büyük bir trafik yoğunluğu olan ve geçişi sağlayan tüneldir. Vali Ümit ise yolun kapatıldığına dair de bir açıklama yaparak, "Tünele hemen 2-3 kilometre doğu kısmında kalan Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna veriliyor trafik. D-100 kara yolu da yoğun bir şekilde bu trafiği kaldırmaya çalışıyor şu anda. Trafik ekiplerimiz başta olmak üzere Karayollarıyla birlikte trafiği yönetmeye çalışıyorlar. Şu aşamada, özellikle zorunlu olmayan vatandaşlarımızın bu istikamete çıkmamalarını rica ediyoruz." sözlerini söyledi.

Yaralılar ne durumda?

Sağlık Bakanı Koca tarafından yaralıların durumu ile ilgili gelen açıklamaya göre, "Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal