İskoçya Referanduma Gitmeye Hazırlanıyor

Gelen son dakika haberine göre, İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 2023 sonunda bağımsızlık referandumuna gitmeyi planladıklarını söyledi.

13.09.2021-15:17 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-18:35) İskoçya Referanduma Gitmeye Hazırlanıyor

Birleşik Krallık'a bağlı İskoçya bağımsızlık için referanduma gitmek hazırlanıyor.

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 2023 sonunda bağımsızlık referandumuna gitmeyi planladıklarını ifade etti.

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 2023 yılının sonuna doğru bağımsızlık referandumuna gitmeyi planladıklarını ifade etti. Sturgeon, lideri olduğu İskoç Ulusal Partisinin (SNP) sonbahar konferansının kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

İngiltere'nin Kuzeybatı Avrupa komşularının daha eşit, daha düşük yoksulluk, daha yüksek üretkenlik gösterdiğini ifade ederek, bu durumunun, bağımsızlığın Danimarka, İrlanda, Avusturya, Norveç ve Finlandiya'da işe yaradığını gösterdiğini ifade etti.

İNGİLTERE BAĞIMSIZLIĞA BİR ENGEL 

Başbakan Sturgeon, İskoçya'da bağımsızlığın işe yarayacağını söyledi ve ifadelerine "Soru şu, hangi seçenek? Bağımsız olmak mı, Westminster (merkezi İngiltere hükümeti) tarafından yönetilmek mi?" şeklinde devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal