Işın Karaca kimdir, nereli, evli mi? Şarkılar Bizi Söyler Işın Karaca kaç yaşında, gerçek adı nedir? Işın Karaca hayatı ve biyografisi

İBO Show'a katılmasının ardından internet üzerinden en çok araştırılan isimlerden biri de Işın Karaca oldu. Peki Işın Karaca kimdir? Işın Karaca müzik kariyeri nasıl başlamıştır? Tüm detaylar haberimizde.

14.05.2022-20:18 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-20:18) Işın Karaca kimdir, nereli, evli mi? Şarkılar Bizi Söyler Işın Karaca kaç yaşında, gerçek adı nedir? Işın Karaca hayatı ve biyografisi

İnternet gündeminde olan isimlerden biri de yakın zamanda İBO Show programına katılan Işın Karaca oldu. Peki Işın Karaca hangi şarkıcılarla çalışmıştır? Işın Karaca müzik kariyerine nasıl başladı? Işın Karaca ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Işın Karaca

Işın Karaca'nın asıl adı Işın Funda Büyükkaraca olarak bilinmektedir. Işın Karaca ise sahne ismidir. 7 Mart 1973 yılında Londra'da dünyaya gözlerini açmıştır. Babası emlakçı Ali Büyükkaraca, annesi ise Kıbrıslı bir restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca'dır. Işın Karaca, müziğe öğrencilik yıllarında başlamıştır. Londra IV King Edward Okulu'nda Tiyatro eğitimi görmüş ve müzikle ilgisini bu bölümde okurken de kesmemiştir. İngiltere'de ise Müzikal Tiyatro üzerine eğitim almıştır. 19 yaşında Soner Kıvanç ile evlenmiş ve 1993 doğumlu Erda Kıvanç isimli bir oğulları olmuştur. İlk eşinden boşandıktan sonra aranjör Erdem Yörük ile 12 senelik bir birlikteliği olmuştur. İkinci çocuğu Mia'yı ise 2011 senesinde kucağına almıştır. 2009 senesinde sanat ve klip yönetmeni olan Sedat Doğan ile birlikte olmuşlardır ve ilişkileri 2010 senesinin Kasım ayında sona ermiştir. Daha sonra tekrar barışmışlar ve 30 Mayıs 2011'de nikah masasına oturmuşlardır. Sedat Doğan ile Eylül 2012 yılında boşanmaya karar vermişler ve mahkeme esnasında barışmaya karar vererek sonradan tekrar ayrılmışlardır. Sedat Doğan ile evlilikleri 6 Kasım 2013 tarihinde anlaşmalı olarak bitmiştir. 28 Aralık 2016 yılında ise Tuğrul Odabaş ile evlenmişlerdir.

Işın Karaca Kimdir

Işın Karaca müzik hayatı

Müzik hayatına Panik Atak grubunun bir üyesi olarak başlayan Işın Karaca, grup albüm yapamadan dağılmışlardır. Işın Karaca ilk kez Sezen Aksu'nun vokalliğini yapmış gibi bilinse de bu bilgi yanlıştır. Işın Karaca ilk olarak Yıldız Tilbe'nin vokalistliğini yapmıştır. Daha sonra Hülya Avşar aracılığıyla Sezen Aksu ile tanışmış ve bu sayede onun vokalistliğini yapmıştır. 1997 yılında Disney'in yaptığı animasyon bir çizgi film olan Herkül çizgi filminin Türkçe müziklerinden olan "Kutsal Gerçek 1-2-3", "Sıfırdan Oldu", "Söyleyemem", "Bir Yıldız Doğuyor" isimli parçaları Melis Sökmen, Sibel Gürsoy, Yonca Karadağ, Tuba Önal ile birlikte yorumlamışlardır. Çizgi filmin müzikleri alan Menken'e, orjinal sözleri David Zippel'e aittir. Türkçe söz yazarlığını ise Işın Karaca üstlenmiştir. 1999 senesinde Panic Attack isimli grupta solistlik yapmıştır. İki kez ise Eurovision Türkiye elemelerine katılmıştır. 2000 senesinde Bir Kırık Sevda, 2001 senesinde Kaderimsin isimli müzikleriyle Türkiye elemelerini kazanamamıştır fakat OGAE İkinci Şans yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiştir. Bir Kırık Sevda 2000 senesinde 104 puan ile 7. olmuş, Kaderimsin ise 2001 senesinde 52 puan alarak 14. olmuştur. Sezen Aksu'ya ait Oh Oh, Allahın Varsa adlı şarkıların klibinde oynamıştır. 2000 senesinde Fresh B'nin yaptığı Gerçek Kal albümünde Geçmişe Yolculuk isimli şarkıyla düet yapmıştır. 2001 senesine kadar Sezen Aksu'nun vokalistliğine devam etmiştir. Ünlü şarkıcı 3 albüm yapmış ve bu albümlerin dışında birçok projeye de katkı sağlamıştır. Tema Vakfı tarafından yürütülen Bir Milyar Meşe projesinde bestelenmiş Meşe Şarkısı'nı birçok şarkıcı ile birlikte yorumlamışlardır. Birçok reklamın ise jingle'ını seslendirmiştir. Bu markalardan bazıları Coca Cola, Saray Halı, Piyale, PowerTürk ve Aria'dır. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal