'İşimi Kurtaracağım' Diye Devletten Koronavirüs Kredisi İstedi, Lamborghini Aldığı Ortaya Çıkınca Tutuklandı

ABD’de, pandemiden etkilenen işletmesini kurtarmak için devletten neredeyse dört milyon dolar koronavirüs kredisi alan biri, parayla yeni bir Lamborghini aldığı tespit edildiğinde tutuklandı.

28.07.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-10:03) 'İşimi Kurtaracağım' Diye Devletten Koronavirüs Kredisi İstedi, Lamborghini Aldığı Ortaya Çıkınca Tutuklandı

Florida eyaletinin Miami şehrinde meydana gelen hadisede David T. Hines isimli 29 yaşındaki işletmeci, nisanda resmi başvuru yaparak, salgında işten çıkarmalarının önüne geçmek için uygulamaya konan ‘maaş destek programı’ kapsamında koronavirüs kredisi istedi.

New York Times’da yer alan göre, dört ayrı işletmesi ile 70 personeli olduğunu belirten Hines, aylık masraflarının 4 milyon dolar olduğunu bildirdi. Kredi isteği onaylanan Hines, bir ay sonra ödeme almaya başladı ve bugüne dek üç milyon 984 bin dolar aldı.

Bununla kalmayan Hines daha çok kredi başvurusu yapmayı sürdürdü ve yetkililerin belirttiğine göre toplam kredi isteği 13 milyon 542 bin 741 dolara kadar yükseldi.

ARABAYI ÜSTÜNE KAYDETMİŞ

Fakat banka kayıtları Hines’ın krediyi işletmelerine değil de mücevherlere, lüks tatillere, pahalı kıyafetlere, çöpçatanlık sitelerine ve spor arabalara harcadığını gözler önüne serildi. Hines, en büyük harcamayı da 318 bin 497 dolarla Lamborghini marka araç alarak gerçekleştirdi. Kredi eline geçer geçmez 18 Mayıs tarihinde arabayı satın alan Hines, onu kendinin ve işletmesinin üstüne kaydetti.

Olayı farkeden görevliler, araştırma sonucu Hines’ın firma masraflarının başvuruda bildirdiği gibi 4 milyon dolar değil, hemen hemen 200 bin dolar olduğunu ortaya çıkardı. Aynı zamanda dört işletmeden ikisinin de kaydedilmediği belirlendi.

David Hines; dolandırıcılık, sahte beyan verme ve yasadışı işlem gerçekleştirme suçlanıyor. Hines’ın 70 seneye kadar hapis cezası alabileceği bildiriliyor.

Hines’ın avukatı Chad Piotrowski da, müvekkilinin ‘milyonlarca Amerikalı gibi salgın sırasında mali açıdan acı çeken meşru bir işletme sahibi' olduğunu öne sürdü. Piotrowski, Hines’ın ‘zamanı geldiğinde hikâyeyi kendi açısından anlatmak için sabırsızlandığını’ da ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal