İşçi ilave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Tediye ödemeleri hangi tarihte, ne kadar yapılacak?

İşçi ikramiyelerinin ne zaman yatacağı konusu gündemde yerini aldı. En çok merak edilen ve araştırılsın konular arasında işçilere tediye ödemelerinin detayları bulunuyor. Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren konuyla ilgili, Nisan ayında 4/D'li taşeron işçilere ne kadar tediye ödenecek? İşçilerin ikramiyeleri ne zaman ödenecek Gibi pek çok soruya yanıt aranıyor.

27.04.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-16:37) İşçi ilave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Tediye ödemeleri hangi tarihte, ne kadar yapılacak?

Nisan ayının tediye ödemeleri gündeme oturdu. Binlerce taşeron işçiyi yakından ilgilendiren konuyla alakalı olarak sık sık araştırma yapılıyor. 4/D'li taşeron işçilere ödenecek tediye miktarı merak konusu oldu. Gündemde sıklıkla yanıt aranan sorular arasına, 2023 tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşçilerin ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Taşeron işçilerin tediye ödemeleri ne kadar oldu? Soruları hızlı bir giriş yaptı. İşte merak edilen soruların yanıtları...

700 bin işçiyi ilgilendiren 13 günlük ikramiyeler, Nisan ayında hesaplara yatırılacak. Binlerce işçi ödemelerin de zaman yapılacağını araştırıyor. Her yıl 52 gün üzerinden yatırılan ikramiyelerin 29 Nisan tarihinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kararıyla, kamu işçilerine yılım ikinci yarısına 26 günlük bir ek ödeme yapılması kararlaştırıldı. Buna göre işçilerin 26 günlük ek ödemelerini ne zaman alacakları da merak konusu oldu. Ödeme takviminin Temmuz ayında belirlenmesi söz konusu olurken, ödemeler maaşlar dikkate alınarak yapılacak.

Tediye ödemeleri

Tediyeler ne kadar ödeniyor?

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2022 yılında 52 gün üzerinden brüt 8 bin 673, net 6 bin 200 lira ödeme alırken, 13 günlük ödeme olarak net bin 550 lira alacak. Nisan ayında işçilere yapılacak olan en düşük ödeme miktarı bin 550 TL olacak. Brüt 7 bin 500 lira alan bir işçi 2022 yılında toplamda 9 bin 293 alırken, Nisan ayında 13 günlük ödeme olarak 2 bin 323 lira alacak.

6772 sayılı kanun kapsamındaki kurumlarda çalışan işçilerin 2022 yılında alacakları ek tediyeler, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla belirlendi. Buna göre işçiler 2023 yılının ilk tediye ödemelerini 28 Ocak tarihinde aldı. İkinci tediye ödemesi ise 29 Nisan tarihinde yapılacak.

Maden işletmelerinde çalışan yer altı işçilerinin ek tediye ödemeleri ise 23 Aralık tarihinde ödenecek.

İlave tediye ödemeleri nedir?

Tediye; kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurumları ve belediyelerde çalışan işçilere her yıl devlet tarafından verilen ödemelerdir. Bu ikramiyeler her yıl bir aylık miktarı kadar ödenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal