İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni dönem: Günlük 179 TL ödeme yapılıyor

Meslek edindirmek kapsamında İŞKUR tarafından düzenlenen 'İşbaşı Eğitim Programı'nda yeni bir döneme girildi. Bu eğitim kapsamında olanlara günlük 179 TL ödeme yapılıyor. Peki 'İşbaşı Eğitim Programı’ndan kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

10.04.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-10:58) İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni dönem: Günlük 179 TL ödeme yapılıyor

İŞKUR tarafından düzenlenen ve çalışmaları bir süredir devam eden İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni döneme girildi. İşsizliği azaltmak ve işi verene eğitimli personel kolaylığı sağlamak amacıyla geliştirilen programda, işverenler artık katılımcıların en az yüzde 70'ini 9 ay boyunca istihdam etmek zorunda.

Resmi Gazete’de yayımlandı

2012 yılından beri İŞKUR tarafından yürütülen İşbaşı Eğitim programı, özellikle işsizlik ile mücadele eden vatandaş ve kalifiyeli personel arayışı içinde olan iş veren için oldukça önemli. Cuma günkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle uygulamada karşılaşılan sorunların aşılıp daha verimli bir şekilde uygulanması sağlandı ve programda yeni bir döneme girildiği bilgisi yer aldı. Buna göre İşbaşı Eğitim programının temel amacı, iş deneyimi olmayan kişilerin deneyim ve tecrübeyi doğrudan işbaşında kazanması ve işverenlerin de işe alacakları kişileri kendi işyerinde yetiştirmesi.

İŞKUR İşbaşı Eğitim ödemeleri

Günlük 163 TL ödeme

Akşam Gazetesi yazarlarından Okan Güray Bülbül'ün yeni yazısında; İşbaşı Eğitim programınakatılanlara eğitim boyunca günlük 163.59 TL ödeme yapılıyor. Eğer katılımcı öğrenci ise günlük ödeme 122.69 TL iken aynı zamanda işsizlik ödeneği alan kişilere günlük 81.80 TL ödeme yapılıyor. İşsizlik ödeneği alan kişilere daha düşük günlük ödeme yapılmasının nedeni ise kişinin aynı zamanda işsizlik ödeneği de alıyor olması ve program boyunca bu ödeneğin kesilmeyecek olması. Geleceğin meslekleri olarak adlandırılan bölümlerde düzenlenen programlara katılan kişilere yapılan günlük ödeme 179.95 TL. Program süresince bu kişilere iş kazası meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından tahsil ediliyor. Ayrıca işsiz kişinin eşi ve çocukları da sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Ödemeler, katılımcılara ait devam çizelgelerinin işverence İŞKUR'a bildirildiği tarihten itibaren 10 işgünü içinde yapılıyor. Program devam ettiği sürece genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal