Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı açıklama nedir?Ailelere her çocuk için 650 TL neden ödeme yapılmıştır?

Aile Bakanı Derya Yanık çok önemli açıklamalarda bulundu.Peki bu önemli açıklamalar neyle ilgili?Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının açıklamaları merak konusu oldu.Gelin birlikte detayları sayfamızdan inceleyelim.

10.04.2022-01:08 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-12:42) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı açıklama nedir?Ailelere her çocuk için 650 TL neden ödeme yapılmıştır?

Yeni destek paketi hakkında bilgi paylaşımında bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,bu önemli duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.Paylaşım yaptığı açıklamalarda vatandaşlarımızı mutlu eden Bakan Derya Yanık'ın neler yazdığı merak konusu olmuş durumda.

Bakan Derya Yanık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ne yazısı paylaştı?

İnternet üzerinden açıklama yapan Bakan Derya Yanık,ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul masraflarını karşılayabilmeleri için nakit ödeme desteği verdiklerini açıkladı.Nisan ayı ödemelerinin tamamlanması devam ederken toplam 239 milyon Türk Lirası ödendiği de belirtildi.Çocukların ve ailelerinin destek almasını önemsediğini belirten yazışmalarında Bakan Derya Yanık,tüm bu destekleri sağlayanın SED hizmeti olduğunu söyledi.Bu destekle çocuklarının ailelerden ayrılmamalarını ve yanlarında büyümeleri için ellerinden ne gelirse yapacaklarını,bunun için belli bir amaçları olduğunu ifade etmiş oldu.

Her bir çocuk için SED kapsamında aylık ortalama olarak 1650 TL ailelerine destek verildiğini söyledi.147 bin çocuğun yararlandığı bu destekten,her çocuk için sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlendiğini belirtti.Bakan Yanık,çocuklar için maddiyattan hariç sosyal hayata karışmaları içinde her şey deneyeceklerini söylemiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal