İş Bankası’na maaşını taşıyanlar dikkat! Emekli maaş promosyonunu tavan yaptı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği mitinginde emeklilere müjdeli haberi vermişti. Kamu bankalarında da emekli promosyonlarında artışa geçeceğini duyurmuştu. İş Bankası ise emekli promosyon ödemesini güncelledi.

26.03.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-11:44) İş Bankası’na maaşını taşıyanlar dikkat! Emekli maaş promosyonunu tavan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de düzenlemiş olduğu mitingde yaptığı açıklama ile emekli vatandaşlara müjdeli haberi verilmişti. Kamu bankalarıyla görüşme yaptıklarını ve yaptıkları görüşme sonucunda emeklilere ödenecek olan maaş promosyon tutarının artırılacağı paylaşılmıştı. Dün itibariyle zamlı emekli maaş promosyonları için başvurular başladı. 28 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek başvurular için ise maaş promosyonunu tutarları tek tek belli olmaya başladı. İş Bankası’ndan tavan emekli maaş promosyonu fırsatı duyuruldu.

Kamu bankaları 12.000 TL’ye kadar maaş promosyonu sağlayacak

Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada öncesinde promosyon tutarları 5.000 TL ile 15.000 TL arasında değişim gösteriyordu. Özel bankalar 15.000 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi sağlarken, kamu bankaları söz konusu olan tutarın yarısı kadar bir ödeme sağlıyordu. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında ise emekli maaş promosyonlarında taban fiyat belirlendi. Açıklama ile minimum emekli maaş promosyonu 8.000 TL maksimum ise 12.000 TL’ye kadar çıkartıldı. 

İş Bankası’na maaşını taşıyanlar dikkat! Emekli maaş promosyonunu tavan yaptı

İş Bankası’ndan 7.500 tl maaş promosyon teklifi geldi

Açıklama sonrasında kamu bankaları ise tek tek emekli maaş promosyonlarını güncellemeye başladı. 5.000 TL olarak sunulan taban promosyon miktarı 8.000 TL’ye kadar çıkartılınca İş Bankası’ndan da müjde dolu haber verildi. “Bir emekli olayım ilk iş hayallerimi gerçekleştireceğim.” diyen vatandaşlara özel maaşını İş Bankası’na taşıyan emekliler 7.500 TL’ye varan nakit promosyon imkanından faydalanabilecek. Maaşını bankaya taşıdıktan sonra 3 yıl boyunca maaşını bankadan almaya taahhüt veren emekliler İşcep üzerinden kolaylıkla promosyon taleplerini iletebilecekler. 1 Ocak  - 31 Mart 2024 tarihleri arasında geçerli olacak bu promosyon kampanyası doğrultusunda emekliler dilerlerse internet şubelerinden ya da İşCep’ten dilerlerse de banka şubelerinden promosyon başvurusunda bulunabilecekler.

Uzmanlar ise emekli vatandaşlar için Nisan ayının önemli olduğunu, birçok özel ve kamu bankalarının Nisan ayında promosyon güncellemesi yapacağının altını çizdi.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal