İş Arayanların Gözü Bu Haberde! 8000 TL'ye Çalışan Arıyorlar

İş arayanlar bu fırsatı kaçırmasın. E-ticaret sektöründe çalışmak için 1 milyon kişi aranıyor. Her geçen gün büyüyen sektörün maaş ortalaması ise piyasanın üstünde.

13.10.2021-12:12 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-12:47) İş Arayanların Gözü Bu Haberde! 8000 TL'ye Çalışan Arıyorlar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun ( TÜİK) son açıkladığı verilere göre işsizlik oranı yüzde 12,1 oldu. Bu oranın 15-25 yaş grubuna vurduğumuzda ise oran yüzde 22,7'ye yükseliyor. Üniversite mezunları iş bulmakta zorlanırken, iş bulanlar ise düşük maaşla çalışmayı kabul etmek zorunda kalıyor. Öte yandan bazı sektörler çalışacak genç arıyor. Bu sektörlerin en başında pandemi döneminde piyasası artan ve özellikle Türkiye'de atağa kalkan e-ticaret sektörü geliyor. 


2021 SONUNDA ŞİRKET SAYISI 350 BİN OLACAK

Analistler 2021 yılı sonunda Türkiye'de e-ticaret şirketi sayısının 350 bine çıkacağını öngörüyor. Bu artışla beraber 1 milyon kişilik istihdamın mecburen gerçekleşeceği düşünülüyor.

HER GÜN YENİ ŞİRKET AÇILIYOR

WORLD ECOMMERCE FORUM bu sene 21 Ekim'de İstanbul'da yapılacak. Ticaret sektörünü bir araya getirecek forumda e-ticaretin geleceği konuşulacak. Sektöre yakın isimlerin aktardığına göre her geçen gün artan şirket sayısı iş bulamayan gençler için büyük fırsat sunmakta.

HERKES BU SEKTÖRDE ÇALIŞABİLİR

E-ticaret sektöründe çalışmak için üniversite mezunu şartı yok. Pazarlama, işletme veya internet sistemleri konularında ilerlemek isteyen herkes bu sektöre rahatlıkla girebiliyor. 


FİRMALAR GENÇLERİN PEŞİNDE

E-ticaret alanında işe başlayan kişiler 7-8 bin TL'ye kadar maaş alabiliyorlar. Rakamlar kişilerin yeteneklerine göre değişse de her sektörde olduğu gibi burada da kendini geliştirmiş kişiler yüksek maaş alıyor. Sektörde tanındıkça firmalar kişilerin peşinde oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal