İş Adamının Mal Varlığına El Konuldu, Çocukken Ayakkabı Boyadığı Yerde Fotoğraf Paylaştı

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında mal varlıklarına el konulmuştu. Korkmaz, çocukken ayakkabı boyadığı yerde çektirdiği fotoğraf paylaşımında bulundu.

12.10.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-15:43) İş Adamının Mal Varlığına El Konuldu, Çocukken Ayakkabı Boyadığı Yerde Fotoğraf Paylaştı

Başarı hikayelerini anlattığı videosu ile sosyal medyada adını duyuran Korkmaz, şirket ve bireysel hesaplarına mahkeme tarafından tedbir kararı konulması üzerine zor günler yaşıyor.

TİCARETE KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLADI

Küçük yaşta İstanbul'da gelerek lokantada çalışmaya başladı. Çalıştığı yerde müşterilerden arta kalan dönerleri ekmek arası yaparak pazarda satışa sunan Sezgin Baran Korkmaz, bu girişimcilik örneğini hayatının sonraki aşamasına da taşıyarak genç yaşında holding patronu oldu. Organize sanayi bölgelerinin daha yeni kurulmuş ve batmış firmalarını uygun maliyetle kendi bünyesine alan SBK Holding'le ilgili gelen son haberler gündeme bomba gibi düştü.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GELDİ

Korkmaz hakkında kara para aklama iddialarına yönelik soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Daha önce soruşturma kapsamında mahkeme tarafından bireysel ve şirket hesaplarına tedbir kararı verilen Korkmaz hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulduğu belirtilmişti. Bununla beraber Korkmaz'ın şirket ve kişisel hesapları ile diğer mal varlıklarına ilişkin incelemenin de sürdüğü ifade edilmişti.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Mal varlıklarına el konulan ünlü iş adamı, çocukken ayakkabı boyadığı yerden fotoğraf paylaştı. Söz konusu gelişmelerin ardından Korkmaz'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ilgi çekiyor. Korkmaz, daha önceki bir gönderisinde, Kars'ta 12 yaşında ayakkabı boyacılığı yaptığı kaldırımda çektirdiği fotoğrafı 'Çayı koyun yeniden başlıyoruz' notuyla alıntılayarak yeniden paylaştı.

KORKMAZ HAKKINDAKİ ÖNE ÇIKAN İDDİALAR

ABD'de Utah Federal Savcılığının, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep ettiği belirtilmişti. Suçlarını itiraf eden ve mahkum olan Kingston Kardeşler'in ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği, 2014-2018 yılları arasında Türkiye'ye gönderilen paralarla Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı iddia ediliyor.

Kingston Kardeşlerin, Türkiye'ye gönderdiği paraların işlem belgeleri de dahil olmak üzere, Korkmaz ve Türkiye irtibatlarıyla ilgili iletişim bilgilerini Amerikalı savcılarla paylaştığı öne sürülüyor.

Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston Kardeşleri tanıştıran ve iş birliği yapan Lev Dermen'in de Korkmaz'ın Türkiye'deki finansörü olduğu iddia ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal