İran’dan Gerilimi Tırmandıracak Azerbaycan Açıklaması!

İran Azerbaycan’ın Karabağ zaferini bir türlü kabullenememiş her fırsatta saldırgan hareketlerde bulunmaya devam etmişti. Son olarak İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından kışkırtıcı bir açıklama geldi.

30.09.2021-09:12 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-10:15)

İran, Azerbaycan’ın Karabağ’ı kurtarmasından oldukça rahatsızlık duymuştu. Hemen ardından da yapılan Azerbaycan ve Türkiye ile Pakistan’ın ‘3 Kardeş’ tatbikatından sonra da İran’ı korku sarmış ve yıllardır yapmadığı askeri tatbikatlar düzenlemeye başlamıştı.

İRAN GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN AZERBAYCAN’A FÜZE TEHDİTİ

Yeni Şafak’ın haberine göre İran İran, son 2 aydır bu bölgedeki Ermenilere TIR’lar dolusu malzeme ve akaryakıt gönderiyor. Azerbaycan’ın bilgisi dışında Laçin koridorunun kullanıldığı sevki- yat, Bakü’nün verdiği notaya rağmen kesilmedi. İran daha da ileri gidip gözdağı için Azerbaycan sınırında tatbikat yaptı. Sınıra askeri yığınak da var. Son olarak İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Mohammad Bagheri gerilimi tırmandıracak bir tehditte bullundu. Bagheri ‘Azerbaycan gerilimi daha da tırmandırırsa, Bakü'ye 4 bin füze atacağız ve bu şehri yok edecek’ diyerek Azerbaycan’ı tehdit etti.

İRAN’IN KARABAĞ RAHATSIZLIĞI BİTMEK BİLMİYOR

İran’ın bu kışkırtıcı hareketi kamuoyunda eleştiri ile karşılandı. Azerbaycan ile Türkiye arasında ortak savunma paktı anlaşması bulunuyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran’ın tatbikatına tepki göstermişti. Aliyev, İran TIR’larının geçen yıl sonbaharda Karabağ kurtarılmadan önce de düzenli olarak bölgeye yasadışı şekilde giriş yaptığına işaret etti. Aliyev, ‘İran TIR’larının yasa dışı şekilde Karabağ bölgesine gitmesi ilk kez olmuyor. Azerbaycan’ın, İran’a bu uygulamaya son vermesi yönündeki çağrısından sonra 11 Ağustos-11 Eylül arasında yaklaşık 60 İran TIR’ı yasa dışı şekilde Karabağ’a hareket etti. Azerbaycan arazisinden geçen yolu kontrol etmeye başladık ve sonrasında Karabağ’a giden TIR’ların sayısı sıfıra indi … Azerbaycan topraklarını kullanmak istiyorlarsa vergi ödemeliler’ diye konuşmuştu. Tüm bu yaşanılan olaylar göz önüne alındığında anlaşılıyor ki İran’ın Karabağ rahatsızlığı bitmek bilmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal