İran’dan Ermenistan’a Büyük Jest

Karabağ savaşı sırasında Ermenistan'ın yanında yer alan İran rejimi, şimdi de Ermenilere moral vermek için bir adım attı. Savaşta ölen üç Ermeni askerin adını İran’daki sokaklara verdi.

11.06.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-09:48) İran’dan Ermenistan’a Büyük Jest

ABD’nin bölgemizdeki en büyük ortağı İran’ın Türkiye ve Azerbaycan’a yönelik ihanetlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Tarihten bu yana İslam ve Müslüman toplumlara karşı haçlılarla işbirliği yapan İran devleti, Karabağ Savaşı sırasında da Azerbaycan’a karşı her türlü faaliyette bulunmaktan çekinmedi. İşgalci Ermenistan’a silah, mühimmat ve lojistik yardımında bulunan İran rejimi, savaşta yenilen bu ülkeye moral vermek için her gün yeni bir adım atıyor. 

Her hafta bir İranlı bakanın ziyaret ettiği Ermenistan’a bu sefer de büyük bir moral desteği verdiği ortaya çıktı. 

Karabağ savaşı boyunca Ermenistan’a açık destek veren ve bu işgalci ülkeye ağır silahların sevki için her türlü yardımı yapan İran, Savaşın Azerbaycan lehine dönmesinden sonra tutum değiştirdiği imajını vermeye çalıştı. İran rejimi, görüntüde bu imajı vurgulamaya çalışırken el altından Ermenistan’a her türlü lojistik mühimmat ve silah yardımını yapmayı sürdürdü.

Editörlerimizin edindiği bilgiye göre İran rejimi, Ermenistan ve Ermenilere moral olması için Tahran’da bazı sokaklara savaşta ölen Ermenilerin adını verdikleri ortaya çıktı. 

Tahran’ın Sasun kasabasında üç sokağa savaşta ölen Ermeni askerlerin isimleri verildi. Savaşta ölen Vardan Ağakhanyan, Alfred Gabri ve Paylak Avetyan’ın ismi Sasun’da üç sokağa verildi. 

Editörlerimizin ulaştığı İran hükümet yetkilileri ise verilen isimlerin Ermenistan’a moral vermek amacıyla değil kendi Ermeni toplumunun gönlünü hoş tutmak için üç sokak isimlerini değiştirdiklerini öne sürdüler. 

Diğer yandan bazı İran hükümet kaynakları ise sokaklara adları verilen askerlerin 1979 İran Irak Savaşında ölen İran vatandaşı Ermeniler olduğunu öne sürdüler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal