İran'dan Çok Kritik Türkiye Açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Türkiye'nin İran'la olan ilişkilerinin stratejik ve kapsamlı olduğunu dile getirdi.

28.05.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-16:11)

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Musevi, ABD’nin geçtiğimiz haftalarda İran’a uyguladığı petrol yaptırımlarının ardından Ankara’nın tavrında bir çelişki oulp olmadığı yönündeki soruya 'çelişki yok' ifadesiyle cevapladı.

İranlı Sözcü, “Türkiye, her zaman bizim yakın, ortak ve önemli komşumuz olmuştur ve olacaktır. Türkiye’yle ilişkilerimiz stratejik ve kapsamlıdır. Enerji ve ekonomik alandaki işbirliğimiz devam ediyor. Türkiyeli yetkililerin yaptırımlar konusundaki söylem ve eylemlerinde bir çelişki görmüyoruz” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Japonya’daki temasları sırasında İran’la ilgili söylediği ifadeleri değerlendiren Musevi, “Söylenen sözleri değil, bu sözlerin tutum ve davranış değişikliğine dönüşmesini önemsiyoruz” dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Japonya’da dün ortak bir basın toplantısında konuşan Trump, İran’da bir ‘rejim değişikliği’ istemediğini ve yaptırımlarla İran’a zarar verme niyetinde olmadığını söylemişti.

Trump’tan gelen diyalog önerisi değerlendiren Musevi, ABD’yle müzakere yapılması için hâlihazırda uygun bir ortamın olmadığını dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal