İran Kültür Bakanı: Halk, Nevruz'da Seyahate Çıkarsa Milli Felaket Olur

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Salihi, ülkede patlak veren yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Nevruz Bayramı'nı evlerinde geçirmeleri çağrısı yaptı.

13.03.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-12:56) İran Kültür Bakanı: Halk, Nevruz'da Seyahate Çıkarsa Milli Felaket Olur

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, coronavirüs salgınının daha fazla yayılmasının önüne geçebilmek için vatandaşların evlerinde kalmasını istedi.

İran İstatistik Merkezinin verilerine dayanarak geçen sene Nevruz Bayramı'nda halkın yüzde 66'sının tatile çıktığını belirten Salihi, "Baharda bu rakamın yarısı dahi seyahate çıksa ülkede milli bir felaket olur. Evde kalalım." şeklinde konuştu.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de halkın bir kısmının salgını yeteri kadar ciddiye almadığından yakınmış ve halka evlerinden çıkmama çağrısı yapmıştı.

Virüse bağlı yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından Çin ve İtalya’nın peşinden gelen İran'da coronavirüs ilk defa 19 Şubat'ta Kum şehrinde saptanmış, buradan tüm eyaletlere yayılmıştı.

Ülkede coronavirüs tespit edilen kişi sayısı 10 binden fazla olurken, ölü sayısı 429'a yükseldi. Coronavirüs tespit edilen 3 bin 276 kişi ise hastalığı atlatarak taburcu edildi.

Salgınla mücadele kapsamında büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatini sınırlamak maksadıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal