İran, IMF'den Coronavirüsle Mücadele İçin 5 Milyar Dolar Kredi İstedi

İran Merkez Bankası Başkanı Himmeti, IMF'den yeni tür coronavirüsle mücadelede kullanılmak için 5 milyar dolar kredi istediklerini açıkladı.

12.03.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-14:53) İran, IMF'den Coronavirüsle Mücadele İçin 5 Milyar Dolar Kredi İstedi

İran Merkez Bankası Başkanı Himmeti, IMF'den yeni tür coronavirüsle mücadelede kullanılmak için 5 milyar dolar kredi istediklerini açıkladı.

İran, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) ülkede şimdiye kadar 354 insanın hayatını kaybetmesine sebep olan tür coronavirüsle mücadelede kullanılmak için 5 milyar dolar kredi istedi.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, Instagram hesabından yaptığı açıklamasında, IMF'nin coronavirüs salgını ile mücadele eden ülkelere ayırdığı 50 milyar dolarlık yardım paketinden yararlanmak için IMF Başkanı Kristalina Georgieva'ya bir mektup yazdığını açıkladı.

IMF Başkanı Georgieva'nın, "Kimse finansal kaynak eksikliği nedeniyle hayatını kaybetmemeli." şeklindeki açıklamasını anımsatan Himmeti, İran'ın tüm eyaletlerinde görülen salgınla mücadele için ekonomik desteğe gerek duyulduğunu ifade etti.

Himmeti, salgının ülkedeki etkisi ve İran'ın IMF'deki kotası göz önünde tutularak Hızlı Finansman Aracı (RFI) kaynaklarından neredeyse 5 milyar dolar kredi temin edilmesini talep etti.

"IMF tarihin doğru tarafında yer almalı"

Diğer taraftan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de sosyal medya (twitter) hesabından paylaştığı mesajında, IMF'nin, İran Merkez Bankası aracılığıyla talep edilen kredi miktarını bir an evvel sağlaması gerektiğini dile getirdi.

Zarif, "IMF ve IMF Kurulu, Fon'un yetkilerine bağlı kalmalı, tarihin doğru tarafında durmalı ve sorumlu davranmalıdır." dedi.

IMF Başkanı Georgieva, Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile coronavirüs salgınıyla ilgili 4 Mart'ta gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında salgınla mücadele için 50 milyar dolarlık kaynak ayırdıklarını belirtmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal