İran, ileri teknoloji silahları olan devletlerden korkuyor!

Irak’tan kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada, İran’ın Erbil'e yönelik saldırısını, yaptığı propagandalarla gizlemeye çalıştığını ancak başarılı olamayacağını söyledi.

23.01.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-15:19)

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Hevramani, İran’ın Erbil'e yönelik saldırısının istese de propagandalarla örtülemeyeceğini aktardı. Hevramani, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün basın toplantısında yine Erbil'e yapılan saldırılarla altı doldurulamayan bahaneler ürettiklerini söyleyerek,  "Sözde Erbil'deki Mossad üssünü füzeleriyle vurmuşlar ve saldırı Irak ile Kürdistan Bölgesinin egemenliğinin ihlali değilmiş’’ dedi.

Asılsız propagandalar yapılıyor!

Irak hükümet ve Meclis heyetleri, basın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının İran’ın yaptığı saldırılar sonrası hayatını kaybeden iş adamı Peşrev Dizeyi'nin ailesinin evini ziyaret ettiğini söyleyerek Hevramani, herkesin füze saldırısının "Kadın ve çocuk sivillere karşı işlenmiş bir suç olduğuna şahitlik ettiğini buna rağmen İran yetkililerinin asılsız propagandada ısrar etmesi şaşırtıcıdır. İran yetkilileri günahsız Kürdistan Bölgesi halkına karşı işlenmiş bu suçla iftihar ediyorlar’’ şeklinde konuştu.

Sözcü Hevramani’nin açıklaması

Hükümet Sözcü Hevramani yaptığı açıklama şu şekilde: "İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun füze saldırıları Kürdistan Bölgesi’nin sıradan vatandaşlarına karşı işlenmiş büyük bir suçtur. Bu saldırılarda kadın ve çocukları öldürmüş ve sakatlamıştır. Bu saldırı, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğinin, komşuluk hukuku ve uluslararası yasalar ile sözleşmelerin açık bir ihlalidir. Bu suç, hiçbir yalan propaganda, asparagas haber ve fotoşopla örtbas edilemez ve İran, Irak ile bölge halklarını yanıltamaz."

iran ileri teknoloji olan ülkelerden korkuyor

‘‘Sadece bize saldırıyorlar’’

İran'ın kendisine zayıf gördüğü ülkelere saldırdığını iddia ederek, "İran'ın güdümlü ve ileri teknoloji füzeleri düşman olarak gördüğü birçok ülke ve bölgeye ulaşabilir. Peki neden o güdümlü füzelerle sadece günahsız Kürdistan Bölgesi halkını hedef alıyor? Füzelere, ileri teknoloji silahlara ve güce sahip devletlere saldırmaya cesaret edemiyorlar, sadece silahsız ve suçsuz Kürdistan Bölgesi halkına karşı cesurlar."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal