Iphone Önbellek Temizleme

IPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği durumlardan biri, fazla yer kaplayan önbellek dosyalarıdır. Iphone önbellek temizleme işlemini nasıl yapabilirim? Sorusuna cevap arıyorsanız, bu haberimizde sizler için 2 ayrı yöntemle iphone önbellek temizlemeyi anlattık.

07.05.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-11:52) Iphone Önbellek Temizleme

Bu yöntemlerden ilki, yüklü uygulamaları silip yeniden yüklemek…

Öncelikle uygulamanın ne kadar alan kapladığını öğrenmek adına Ayarlar > Genel > Saklama Alanı ve iCloud Kullanımı sekmesine gelin.

‘Saklama Alanı’ altında bulunan ‘Alanı Yönet’ seçeneğini girin. Burada telefonunuzda bulunan uygulamaları ve kapladığı yeri görebileceksiniz.

Buradan fazla alan kaplayan uygulamayı silin ve tekrar aynı uygulamayı yükleyin. Böylelikle kullanmış olduğunuz bu uygulamanın ön belleği silinmiş olacaktır.



Diğer yöntem ise iPhone kullanıcıları tarafından çok fazla bilinmese de en etkili ve en basit yöntemdir. Bu yöntemi öğrenmenizin ardından sürekli olarak bu yöntemi uygulayacağınızın garantisini veriyoruz. 



Öncelikle iTunes Store’a girecek ardından da filmler kategorisine geleceksiniz.

Burada telefonunuzdaki boş alandan daha büyük boyutu olan bir filmi seçeceksiniz.

(”Saklama alanı dolmak üzere” uyarısı alıyorsanız veya hafızanızda hala 1-2 GB gibi bir kullanıcı alanı bulunuyorsa bütün filmler sizin için uygun olacaktır.)

Filmle girip ‘satın al’ veya ‘Kirala’ seçeneğine tıklayın.

‘Satın al’ ya da ‘Kirala’ seçeneklerinden birini seçmenizin ardından ekranınızda ‘yeterli saklama alanı yok’ benzeri bir uyarı alacaksınız.

Bu ekrandaki seçeneğe tamam diyerek uygulamayı tamamen kapatın.

Ardından yine ‘Saklama alanı yönet’ seçeneğine girin. Telefon durumunuza göre 1-2-3 hatta 4 GB’a kadar yer açıldığını göreceksiniz. Tabi ki bu işlem bitiminde yalnızca telefonunuzun ön belleği temizlenmiş olacak, herhangi bir veri ya da uygulama silinmiş olmayacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal