iPhone kullanıcılarına müjde, kripto para satın alımında yeni bir özellik geldi!

MetaMask dün yaptığı duyuruyla mobil sürümü 4.3.1 için yeni birçok güncelleme açıkladı. Söz konusu güncellemelerin içerisindeki en önemli duyuru ise Apple Pay özelliği.

01.04.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-16:46) iPhone kullanıcılarına müjde, kripto para satın alımında yeni bir özellik geldi!

MetaMask’ın dün yaptığı açıklamada artık Apple Pay ile birlikte kripto para satın alınabilecek. Ancak bu noktada ufak bir sorun bulunuyor. Öyle ki, Apple’ı kendi platformu aracılığıyla doğrudan kripto ödemeleri gerçekleştirilemiyor ancak kriptoyu destekleyen ve Apple Pay ile entegre halinde olan Wyre aracılığıyla bu imkan sağlanabilecek.

Maksimum 400 dolar

Kullanıcılar artık diledikleri gibi banka veya kredi kartları aracılığıyla kripto satın alabilecek. Apple Pay kullanıcıları, Visa veya Mastercard’larını ve Wyre API sayesinde cüzdanlarına günlük maksimum 400 dolar yatırabilecek.

MetaMask, blokzincir tabanlı uygulamalarına yönelik bir kripto para cüzdanı ve ağ geçidi uygulamasıdır. Öte yandan, merkezi olmayan uygulamalarla (DAPP) etkileşim kurmak için de bir araç olarak kullanılmaktadır. Uygulama Firefox, Google Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcıları desteklerken bundan sonra iPhone veya Apple Pay kullanıcılarının, kripto para birimi borsalarından kripto para aktarması yapmadan mobil uygulama aracılığıyla banka veya kredi kartlarıyla kripto para satın almalarını da destekleyeceğini duyurdu.

 Apple doğrudan desteklemiyor

MetaMask, 29 Mart tarihinde mobil sürümü 4.3.1 için birçok güncelleme açıkladı. Yapılan açıklamalarda güncellemelerden en önemlisi ise Apple Pay entegrasyonu olarak görüldü. Apple kendi platformu tarafından direkt olarak kripto para ödemelerini desteklemez. Bu sebeple MetaMask işlemleri desteklemek için Wyre ve Transak olmak üzere iki ödeme ağ geçidi kullanıyor. Kullanıcılar artık Apple Pay’e kaydettikleri kredi kartlarıyla (Visa ve Mastercard) ETH satın alarak Wyre API vasıtasıyla cüzdanlarına 400 dolara kadar para yatırabilecek.

ConsenSys İletişim ve İçerik Direktörü James Beck yaptıkları yeni güncelleme ve içeriklerle ilgili şöyle dedi:

“Kullanıcıların kripto paraları uygulamanın içinde dönüştürebilmelerini ve uygulamadan ayrılmak zorunda  kalmamalarını sağlamak istedik.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal