iPhone 14 kamerası nasıl olacak? iPhone 14 serisinin kamerasında dikkat çeken yenilik

Apple’ın yakında tanıtması beklenen iPhone 14 serisinin kamerasında dikkat çeken bir yenilik yapılacağı öğrenildi. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun iddiasına göre iPhone 14 kamerası eski cihazlardan oldukça farklı olacak. Peki iPhone 14 kamerası nasıl olacak? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

13.06.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-11:09) iPhone 14 kamerası nasıl olacak? iPhone 14 serisinin kamerasında dikkat çeken yenilik

2022 yılının başından bu yana hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan iPhone 14 serisi hakkında bir dikkat çekici iddia da Ünlü analist Ming-Chi Kuo’dan geldi. Ming-Chi Kuo, Apple’ın yakında tanıtması beklenen iPhone 14 serisinin kamerasında dikkat çeken bir yenilik olacağını iddia etti. Peki iPhone 14 kamerası nasıl olacak?

iPhone 14 kamerası nasıl olacak?

Bir çok teknoloji haber sitesinin 2022 yılından bu yana iPhone 14’ün tasarımı ve donanımı hakkında önemli iddiaları konuşuluyordu. Bu iddialardan birisi ise iPhone 14’ün kamera lensinin daha büyük olacağı yönündeydi. Analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 kamera özellikleri ile ilgili söylentileri doğruladı. Buna göre Apple, iPhone 14’ün kamera sensörü için Sony ile, lens için ise Genius ve Largan şirketleriyle çalışacak.

iPhone 14 kamerası

Ön kamerada ise yeni bir proje üzerinde çalışan Apple’ın Cowell ve LG Innotek ile işbirliği yapacağı öğrenildi. Bir zamanların başarılı teknoloji şirketlerinden LG’nin Apple ile ortaklık yapması oldukça şaşırtıcı oldu.

Kuo’nun yayınlandığı raporda, iPhone 14 son yıllarda kamera anlamında en farklı iPhone modeli olacak. Yeni kameranın önemli ölçüde iyileştirileceğini belirten analist, mevcut sabit odaklı kameraya kıyasla fotoğraf ve video konusunda daha iyi sonuç elde edileceğinin altını çizdi. Apple, yeni modelde otomatik odaklama özelliğine sahip lens kullanacak.

iPhone 13’te beş parçalı lens kullanan Apple’ın iPhone 14’ün ön kamerasında ise altı parçalı f/1.9 diyafram değerine sahip bir lens kullanacağı öğrenildi.

iPhone 14 serisinin arka kamerasındaki değişiklikler ise sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde yapılacak. Söz konusu cihazların kameraları 8K video kaydı ve 48 megapiksel geniş açılı özellikli kameralara sahip olacağı ifade ediliyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal