IOS’tan Android’e nasıl geçilir? İşte Iphone'den Android telefonlara geçmeyi sağlayan uygulama

Google, İOS'tan Android'e geçiş uygulamasını kullanıcılara sundu. Yeni uygulamayla birlikte Android telefonlara geçmek çok kolaylaştı. Peki, IOS'tan Android'e geçiş nasıl yapılır? İşte detaylar...

17.04.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-16:47) IOS’tan Android’e nasıl geçilir? İşte Iphone'den Android telefonlara geçmeyi sağlayan uygulama

Senelerdir kullanıcıları zorlayan IOS'tan Android'e geçiş yapmak artık kolaylaştı. Google'ın geliştirdiği yeni uygulamayla birlikte IOS'tan Android'e geçiş yapmak isteyenler kısa sürede bu isteklerini gerçekleştirebilecek. Peki, Google tarafından geliştirilen Switch to Android uygulaması nasıl kullanılacak?

Switch to Android uygulaması nedir, nasıl kullanılıyor?

Geçen sene çıkartılhan ve İPhone cihazlardan Android işletim sistemindeki cihaza veri taşımasını kolaylaştıran uygulama, artık App Store'da ücretsiz. Uygulamanın içeriğindeki görsellere göre kişi, takvim, fotoğraf ve video gibi birçok veri kolaylıkla aktarılabiliyor.

Uygulamanın kullanımı ise oldukça basit. Veri aktarımı Google Drive üstünden yapıldığı için ihtiyaç duyulan Google hesabı ile internet bağlantısı oluyor.

Enteresandır ki uygulama, fotoğrafları iCloud'dan Google Fotoğraflar'a taşıma izni de çıkartmış. Android kullananlara depolama seçeneğinde büyük avantaj sağlayan Google Fotoğraflar, söz konusu uygulamayla pazar payında genişletme yapabilir.

Uygulama aynı zamanda geçiş esnasındaki mesajların kaçmaması için iMessage'ı kapatmak gibi özellikler de sunuyor.

 IOS'tan Android'e geçiş

Ancak IOS'ta yer alan uygulamalar Android'e taşınmıyor. Uygulamalarda yer alan kullanıcı verilerinizin aktarımını yapabilirsiniz, fakat yeni Android cihazınızdaki uygulamayı Google Play'den kurmak zorundasınız.

Veri aktarımı şuan yalnızca internet ile gerçekleşiyor. Söz konusu işlem, yavaş internetler düşünüldüğünde 512 GB'lık akıllı cihazlar için eziyete dönüşebilir. Google tarafından kablolu aktarım sunumu olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Google tarafından geliştirilen uygulama, Google Drive'a Yedekle tekniğine göre daha kolay ve güvenilir. Bu teknikte verilerin ilk olarak Google Drive'a aktarılması sonrasında Android cihaza verilerin çekilmesi gerekiyordu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal