Google Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu nedir? Kendimi Şanslı Hissediyorum Google'dan kaldırılma hikayesi

Google tarafından bir dönem ana sayfa üzerinden kullanıcılara sunulan 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' butonu her ne kadar çok fazla kullanılmasa da ana sayfada büyük harflerle duruyordu. Bir süre sonra ana sayfadan kaldırılan Kendimi Şanslı Hissediyorum Google'dan kaldırılma hikayesini ise sizler için derledik.

17.04.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-12:21) Google Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu nedir? Kendimi Şanslı Hissediyorum Google'dan kaldırılma hikayesi

Dünya üzerinde en çok kullanılan arama motorlarının başında yer alan Google, bir dönem kullanıcıları için ana sayfasına 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' butonunu sunmuştu. Bir süre ana sayfada yer alan butonun bir dönem aktif olarak kalması ve ardından da kaldırılması kullanıcılar tarafında araştırılmaya başlandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar..

Google Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu nedir?

Arama motoru Google, bir dönem ana sayfasına gelen kullanıcıları için büyük harfler ile yazılmış olan 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' butonunu aktif hale getirmişti. Çok sayıda kişinin gördüğü fakat kullanmadığı buton, Google tarafında ısrarla tutulmaya devam edildi.

Google Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu

Google'ın Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu, arama çubuğunda farklı türlerde arama yapılmasına izin veren bir buton olarak geliştirildi. Butonun ilk olarak konulma sebebi kullanıcının hızlı aramasını yapmasını sağlamaktı. Farklı nedenlerden dolayı kaldırılan ve 2010 yılında tekrar geri getirilen Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu, şimdilerdeyse daha da farklı nedenlerden dolayı kullanılıyor.

Google'da yapılan tüm arama sonuçları arama terimlerine bağlı bir şekilde reklamlarla birlikte kullanıcıya sunulur. Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu her ne kadar hızlı aramaya programlansa da şimdilerde işlevi daha farklı bir şekilde getirildi.

Kendimi Şanslı Hissediyorum Google'dan kaldırılma hikayesi

Google Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu

Uzunca bir süre ana sayfada duran Kendimi Şanslı Hissediyorum butonunun kaldırılma hikayesi ise Google üzerinden markalara zarar vermesi gerekçe gösterilerek kaldırıldığı şeklinde anlatılır. Kendimi Şanslı Hissediyorum butonunun arama terimleri ile birlikte en ideal sonuca ulaşabilmek için reklamsız alana yönlendirmesi internet markalarının yayınladıkları reklamlardan para kazanmasını önüne geçtiği söylendi.

Kullanıcıların Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu kullandıklarında daha az reklam görmeleri şirketlere zarar verdiği gerekçe gösterildi ve Google, gelen talepler üzerine söz konusu butonu kullanımdan kaldırdı.

2010 yılında kaldırılan Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu 2011 yılında Google ana sayfasına yeniden eklendi. Fakat bu kez amacı diğerinden daha farklı oldu. Şimdilerde Google arama motorunda varlığı devam edem Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu, arama motorunu kullanan kişilerin Doodle arşivine kolaylıkla ulaşabilmeleri için kullanılıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal