iOS 16 güncellemesi almayacak iphone modelleri hangileri? IOS 16 güncelleme alacak ve almayacak modeller

Dünyanın teknoloji devi markası Apple yeni bir güncelleme ile geldi. Yeni güncelleme ile iOS 16 güncellemesini alamayacak iPhone cihazları ortaya çıktı. Apple yeni güncelleme hakkında açıklama yaparken iPadOS 16 hakkında da bilgi verdi. Peki, iOS 16 güncellemesi alamayacak modeller hangileri? iPhone yeni güncellemesini almayacak telefonlar hangileri? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

12.04.2022-15:36 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-15:36) iOS 16 güncellemesi almayacak iphone modelleri hangileri? IOS 16 güncelleme alacak ve almayacak modeller

Teknoloji her yıl ilerlerken piyasada yeni model telefonlarda yer alıyor. Teknolojide devleşmiş bir marka olan Apple sürekli kendisini yeniliyor. Her sene çıkardığı telefonlarla merak uyandıran marka yeni güncellemelerle telefonların güncelliğini sağlıyor. Ancak çıkardığı eski telefonlara bir süre sonra yeni güncellemeler gönderilmemektedir. Telefonlarına yeni bir güncelleme yükleyeceğini açıklayan marka bazı modellerine yeni iOS 16 güncellemesini yüklemeyecek. Peki, iOS 16 güncellemesi alamayacak modeller hangileri? iPhone yeni güncellemesini almayacak telefonlar hangileri? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

iOS 16 güncellemesi alamayacak modeller hangileri?

Bu sene içerisinde iOS 15 güncellemesi ile birçok eski iPhone cihazı güncellendi. Yeni bir güncelleme ile gündeme gelen Apple, iOS 16 güncellemesine eski telefonları eklemedi. Birçok telefonu olan şirket her gün yeni bir modelle piyasada yerini alırken yaşlanan iPhone ve iPad modelleri için artık güncelleme yapmayı planlamıyor.

Apple çalışanları tarafından elde edilen bilgiye göre bu sene 7 cihaz, yeni sürüm için yükseltme alamayacak. Bu modeller ise A9 ve A9X işlemcili iPhone’lar ve A8 işlemcili iPad’ler olarak belirlendi. Bu işlemciye sahip modellerin hangisi olduğu merak edilmektedir.

Yeni güncelleme alacak olan iPhonlariPhone yeni güncellemesini almayacak telefonlar hangileri?

Apple, çok yakında iOS 16 beta sürümünü kullanıcılarla buluşturacak. Haziran ayı içerinse gerçekleştirilen WWDC etkinliği ile kullanıcılar yeni iOS 16 beta sürümüne kavuşacak. Ancak bu sürüm ile tanışamayacak bazı cihazlar olacak. Yeni iOS 16 beta sürümünü güncellemesini alacak olan telefonların A10 işlemciyi sahip olması gerekecek.

Şirket yeni güncelleme haberini verirken güncelleme alamayacak olan telefonlarda sızdırıldı. Bunlar içerisinde dikkat çeken üç model yer alıyor. iPhone 6s, iPhone 6s+ ve iPhone SE 2016 modelleri yeni iOS 16 güncellemesini almayacak. Apple, her gün yeni bir yenilik ile gelirken telefonların oyun ve genel olarak arayüz performansını iyileştirmek için çalışmaktadır. Bu nedenle eski işlemcili telefonlarını gözden çıkardı.

Hangi iPhone telefonları iOS 16 güncellemesi alacak?

Yeni güncelleme bilgisi gelirken bu güncellemeden yararlanacak olan telefonlarda merak edilmeye başlandı. iOS 16 güncellemesi alacak olan telefonlar şunlardır:

iPhone 14

iPhone 14 Max

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13 Mini

iPhone 13

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12 Mini

iPhone 12

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone SE 2020

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS Max

iPhone XS

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8 Plus

iPhone 8

iPhone 7 Plus

iPhone 7

iPadOS 16 GüncellemesiHangi cihazlar iPadOS 16 güncellemesi alacak?

Önümüzdeki sene için yeni model çalışmaları devam ederken eski modellerde bir bir gözden çıkarılıyor. Gelecek yıl iPad Pro 2022 ve iPad Air 5 cihazlarının piyasada yerini alması bekleniyor. Yeni modeller ve yeni işlemciler gelirken yaşlanmış modellerin güncelleme almaması bekleniyor. Apple, A8, A8X ve A9 işlemcili tabletlerine yeni iOS 16 sürümünü yüklemeyi düşünmüyor. Bu yünden hangi modellerin güncelleme alacağı merak ediliyor. iPadOS 16 alacak olan telefonlar şu şekildedir:

iPad Pro 2022

iPad Pro 2021

12.9 inç iPad Pro (2016+)

10.5 inç iPad Pro (2016+)

11 inç iPad Pro (2018+)

iPad Air 3

iPad Air 4

iPad Air 5 (2022)

iPad6

iPad7

iPad 8

iPad 9

iPad Mini 5

iPad Mini 6

iOS 16 ve iPadOS 16 güncellemesi ile gelecek olan yenilikler merakla beklenirken, güncellemeyi almayacak olan kullanıcılar bu haber ile üzüldü. Yeniliklerin ne olacağı ise Haziran’daki WWDC 2022 etkinliği ile öğreneceğiz. Konu hakkındaki resmi açıklama ise bu etkinlik ile birlikte açıklanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal