iOS 16 güncellemesi alamayacak iPhone modelleri belli oldu

Apple markası iOS 16 güncellemesinin özelliklerini tanıttı. Yapılan tanıtımda güncelleme ile gelecek özellikler dikkat çekerken bazı modellerin iOS 16 güncellemesinden faydalanamayacağı da belirtildi. Haber sonrası iPhone kullanıcıları hangi model cihazların iOS 16 güncellemesinden yararlanamayacağını araştırmaya başladı. İşte iOS 16 güncellemesinin yapılmayacağı modeller…

21.06.2022-20:57 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-20:57) iOS 16 güncellemesi alamayacak iPhone modelleri belli oldu

Dünyaca ünlü teknoloji markası Apple, düzenlediği WWDC 2022 etkinliği ile iOS 16, iPad OS 16, Apple Watch 9 ve macOS Ventura‘nın tanıtımını yaptı. iOS 16 güncellemesinin getireceği yeni özellikler kullanıcılar tarafından beğeni topladı. Güncelleme haberi ile birlikte güncellemenin yapılmayacağı modeller de gündeme bomba gibi düştü. Birçok kullanıcı iOS 16 güncellemesinden yararlanamayacak. Peki, hangi iPhone modelleri güncelleme dışında kaldı? İşte yanıtı…

Apple, iPhone kullanıcılarına özel iOS 16 güncellemesinin özelliklerini tanıttı. Güncelleme ile birlikte sunulan özellikler kullanıcıların ilgisini çekerken bazı modellerin bu güncellemeden faydalanamayacağı da belirtildi. Haberin ardından kullanıcılar hangi modellerin güncelleme dışında tutulacağını araştırmaya başladı.

iOS 16

iOS 16 güncellemesiyle gelen özellikler

Apple, iOS 16 güncellemesi ile birlikte kullanıcılara kişiselleştirilebilir kilit ekranı özelliğini getirdi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar; kilit ekranı için seçtikleri fotoğrafa efekt uygulayabilecek, kilidi açmadan uygulama güncellemelerini görebilecek ve maç sonuçları gibi anlık bildirimlerin kilit ekranından görüntülenebilecek. 

iOS 16 güncellemesi ile birlikte kullanıcılar iMessage uygulamasını adeta sosyal medya platformu gibi kullanacak. SharePlay desteğiyle birlikte kullanıcılar FaceTime haricinde de ekranlarını başkalarıyla paylaşabilecek. Son güncellemeyle birlikte iMessage uygulamasına düzenleme ve geri alma gibi özellikler de eklendi. 

Güncelleme ile birlikte kullanıcılar, yapay zeka desteği ile istedikleri fotoğrafı düzenleyebilecek. Böylelikle kullanıcılar fotoğraflardan istedikleri objeleri kopyalayabilecek. 

iOS 16 güncellemesi

iOS 16 güncellemesi alacak modeller

iPhone SE (2022), iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE ve iPod Touch iOS 16 güncellemesinden yararlanacak olan modellerdir. 

Güncelleme desteği iPhone 7 / 7 Plus ve öncesindeki modellere verilmemektedir.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal