İOS 16 çıkış tarihi belli oldu mu, ne zaman kullanılmaya başlayacak? İOS 16 ile gelecek yeni özellikler ve çıkış tarihi

Apple düzenli olarak iOS kullanıcılarına güncellemeler sunuyor. Yeni gelecek olan iOS 16 güncellemesi ise insanlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki iOS 16 güncellemesi nedir? iOS 16 özellikleri ne olacak? Tüm detaylar haberimizde.

07.06.2022-14:14 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-14:14) İOS 16 çıkış tarihi belli oldu mu, ne zaman kullanılmaya başlayacak? İOS 16 ile gelecek yeni özellikler ve çıkış tarihi

Dünya üzerinde en çok tercih edilen markalardan biri olan Apple markası kullanıcılarına sık sık güncellemeler gönderiyor. Yeni gelecek olan iOS 16 güncellemesi de merak ediliyor. Peki iOS 16 güncellemesi özellikleri neler olacak? iOS 16 güncellemesi özellikleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz

iOS 16 güncellemesi

Bu güncelleme ile baştan sona bir ara yüz değişimi yapılmayacak. Sağlık ve Fitness uygulamaları sağlık özelliklerine göre yeniden düzenlenecek. iOS 15 güncellemesinde kullanıcılara yiyecek ya da beslenme izleme gibi bir özellik sunulacağı söylenmişti fakat bu özellik gelmemişti. iPhone 13 model telefon da çıkmadan önce her zaman açık ekran özelliğinin bu seride olacağı tahminleri vardı fakat bu seride de bu özellik kullanıcılara sunulmadı. Her zaman açık ekran özelliği donanım ile değil OLED ekranlarla birlikte çalışan bir özellik olarak biliniyor. Bu yüzden kullanıcılar her zaman açık ekran özelliğinin iOS 16 güncellemesiyle geleceğini tahmin ediyor. iPhone 12, 13, X, XS, XS Max, 11 Pro ve 11 Pro Max telefonlar OLED ekrana sahip. Bu özellik bu serilere sunulabilir.

iOS 16 Özellikleri

 iOS 16 güncellemesiyle birlikte yapılacak en büyük yenilik ise acil durum uydu desteği olabilir. Acil durum uydu desteğinde iPhone kullanan bir kullanıcı hattına erişemiyor bile olsa acil durum numaralarıyla iletişim kurabilecek. Kaza, yangın, deprem, uçak kazası gibi durumlarda yetkililere ulaşılabilecek. Bir diğer önemli özellik ise trafik kazasını algılamak olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik iPhone ve Apple Watch'ta bulunan sensörler sayesinde kullanılabilecek. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal