İnzibat nedir, nasıl olunur? İnzibat maaşları ve görevleri

Askeriye de sıkça karşılaşılan inzibatların yaptıkları işler fazlasıyla merak edilmektedir. Bu nedenle İnzibat nedir, kime denir, görevleri nelerdir ve olma şartları internet üzerinden sıkça araştırılmaktadır. İnzibatçılar hakkında tüm detaylar ve merak edilenler haberimizde yer almaktadır

27.06.2022-09:47 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-09:47) İnzibat nedir, nasıl olunur? İnzibat maaşları ve görevleri

Askeri polis olarak adlandırılan diğer adıyla inzibat olan bu görevde kişilerin nasıl seçildiği ve şartları merak edilmektedir. İnzibat nedir, kime denir? İnzibat nasıl olunur? İnzibat ne iş yapar? İnzibat kimler tarafından seçilir? İşte detaylar...

İnzibat nedir, kime nedir?

Ülkemizde bir askeri polis hizmeti veren birim olan inzibat, askeriye içerisinde polislik hizmetini yerine getirmekle yükümlüdür. İnzibat içinde olan subaylara inzibat subayı denir ve bu kişiler yöneten kısımda yer alırlar.

İnzibat ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Asker kaçaklarını yakalamakla görevlendirilen inzibatçılar, sokakta bir asker kaçağının tespitinde onu birliğe teslim etmekle sorumludur. Fakat 2013 senesinden itibaren asker kaçaklarını tespit etme görevi inzibatçılardan alınmıştır.

- Kışla içerisinde ya da dışarısında orda bünyesinde görevli askerleri denetleme ve aykırı durumlarda yaptırım uygular.

- Sokaktaki askerlerin disiplin çerçevesinde hareket etmeleri üzerine denetim yaparlar.

İnzibat nasıl olunur?

İnzibat nasıl olunur?

İnzibat olabilmek için ayrı bir başvuru gerekmemektedir. İnzibatlar askeri görevini yapan kişiler arasından seçilir. Er ve erbaşların içinden seçilen inzibatların başında subaylar bulunur. İnzibat olarak seçilen askerler subaylar tarafından belirlenirken kişilerin temiz ve tertipli olmasına bakılır. Aranan diğer şartlar da ise iri vücut yapısına sahip olması yer alır.

İnzibat maaşları ne kadar?

İnzibat olarak herhangi bir maaş alınmaz fakat kişinin askeri konuma göre maaşlar yatırılır.

Askeri inzibatların koşmaları yasak mıdır?

İnzibatlar hakkında oldukça farklı olan koşma durumu tamamıyla yasaktır. Koşan birinin arkasından askeri inzibatlar koşamaz.

İnzibatlar silah kullanabilir mi?

İnzibatların koşamadığı gibi silah kullanma yetkileri de yoktur. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal