Interpol kırmız bültenle arıyordu: DEAŞ'lı 2 terörist, Ankara'da tutuklandı!

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 2 yabancı uyruklu DEAŞ'lı terörist, Emniyet'in başarılı operasyonuyla başkent Ankara'da yakalandı. Ayrıca DEAŞ adına sosyal medyadan paylaşımlar yapan ve eleman kazanma faaliyetlerinde bulunduğu yönünde istihbarat bulunan yabancı uyruklu A.A. da başka bir operasyonla tutuklandı.

20.06.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-13:09)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin düzenlemiş olduğu terör örgütü DEAŞ'e yönelik uzun süreli takip ve analiz çalışmaları doğrultusunda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan yabancı uyruklu A.N. ve C.V. kıskıvrak tutuklandı.

Emniyete götürdüler

Geçtiğimiz zamanlarda  çatışma bölgelerinde terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiklerine dair kayıtlara geçen şüpheliler, sağlık kontrollerinin sonrasında ifadeleri alınmak üzere polislere teslim edildi.

Örgüte eleman kazandıran 1 kişi daha gözaltında

TEM ekiplerinin aynı düzeyde düzenlemiş olduğu bir diğer operasyonda ise DEAŞ adına sosyal medyadan paylaşımlar yapan ve eleman kazanma için çaba içerisinde bulunduğu yönünde istihbarat bulunan yabancı uyruklu A.A. gözaltına alındı. Şüpheli ile birlikte ele geçirilen dijital materyallerde, terör örgütü elebaşlarının konuşmaları ile örgütün infaz görüntüleri de tespit edildi.

Şüpheli, emniyette düzenlenen işlemleri sonrası çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal